• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: sputniknews.com

25.03.2019

14:12

ZAVRŠNA REČ GENERALA DIKIĆA U AFERI "DRŽAVNI UDAR": NEZAKONITO ME DRŽITE U SAMICI, ništa nisam uradio!

Balkan

ZAVRŠNA REČ GENERALA DIKIĆA U AFERI "DRŽAVNI UDAR": NEZAKONITO ME DRŽITE U SAMICI, ništa nisam uradio!

Podeli vest

Jedan od optuženih za pokušaj terorizma na dan izbora 2016. godine Bratislav Dikić rekao je da ništa protivzakonito nije uradio u Crnoj Gori, da je njegovo hapšenje 15. oktobra te godine bilo neosnovano, od kad se, kako je rekao, takođe neosnovano nalazi u samici istražnog zatvora

Dikić je u završnoj reči u postupku koji se protiv više osoba vodi za pokušaj terorizma, kazao da nikome nije pomogao u činjenju nekog krivičnog dela.

- Ništa nisam protivzakonito uradio u Crnoj Gori i ne zaslužujem da se ovako postupa sa mnom - rekao je Dikić, tokom iznošenja završnih reči.

On tvrdi da je optužnica zasnovana na potpuno neistinitim navodima, ponavljajući da nije znao da postoji neka kriminalna organizacija.

- Niti mi je neko nešto tako ponudio - rekao je Dikić, navodeći da nikome nije ni pomogao u činjenju nekog krivičnog dela, što je već utvrđeno, kao i da nikoga od optuženih i ne poznaje.

Rekao je i da svesno nikad neće pomagati učiniocu krivičnog dela.

Istakao je da je bilo teško braniti se od neistina, te dodao: 

- Saslušanjem svih svedoka, izvođenjem materijalnih dokaza, nije potvrđen niti jedan navod optužnice SDT-a i u potpunosti je potvrđena moja odbrana.

Ne poznaje, kazao je, ni Širokova i Šišmakova.

Jedina istina, ponovio je, jeste da je u Podgoricu došao privatno sa prijateljicom Kristinom Hristić, te da je načelno prihvatio molbe Saše Sinđelića da obiđe skup u u tom gradu, ali uz uslov da se prvo vidi s organizatorima.

Kristina Hristić je, kako je rekao, apsolutno nepravedno optužena u sudskom postupku. Dikić je podsetio da je predlagao poligrafsko testiranje, koje mu nije omogućeno, preneo je Tanjug.

Napominjući da ne poznaje političare iz DF-a, Dikić je rekao da kroz sudski postupak nije potvrđen nijedan navod iz optužnice SDT-a protiv njega, preneo je portal RTCG.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
flamantes

pre 5 godina

Dikiću na svoju sreću nijesi imao prilike da nešto učiniš, naravno da si imao namjeru, inače ne bi ni dolazio u Crnu Goru.

Ana

pre 5 godina

Srpski general truli u crnogorskom zatvoru a Srbija cuti?

flamantes

pre 5 godina

Generalu žandarmerije, svakome je jasno da u Crnu Goru nijeste išli na vikend provod. Zaista ste imali sreće što nijeste uradili ništa protivzakonito, mada ste očigledno imali namjeru, ali ne i priliku. Zamisli general, ne zastavnik ili vodnik. Zaista je zamisao bila masštabnaja, što vele Rusi

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija