• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

01.04.2019

17:00

PUKLA BRUKA U HRVATSKOJ! KOLINDA PLAGIRALA DOKTORAT!

Balkan

PUKLA BRUKA U HRVATSKOJ! KOLINDA PLAGIRALA DOKTORAT!

Podeli vest

Predsednik Hrvatske Kollinda Grabar Kitarović oštro je reagovala na vest da piše doktorat na temu koja je već obrađena kod istog mentora i gotovo istovetnog naziva, rekavši da joj podmeću, da je reč o pokušaju diskreditacije, teškoj uvredi i da je spremna da objavi nacrt doktorata

- Ovakve insinuacije pokušaj su političke diskreditacije, a ponajviše teška uvreda naučnoj zajednici, posebno Fakultetu političkih nauka, na kojem je tema moje disertacije prošla potreban verifikacioni postupak, a predstoji i dodatna verifikacija na nivou univerziteta. Odbrana radnje, kao i sama radnja, biće dostupna široj javnosti za daljnje analize, a spremna sam već i u ovoj fazi javno da objavim nacrt doktorske radnje koji sam odbranila pred komisijom - poručila je Grabar Kitarović za hrvatski portal.

Jutarnji list je objavio tekst u kojem se navodi da je mentor na doktoratu Kolinde Grabar Kitarović, profesor ljubljanskog Fakulteta za društvene znanosti Anton Grizold, pre četiri godine bio mentor na izradi magistarskog rada gotovo istovetnog naziva kao i doktorski rad Kolinde.

U tekstu navode da je magistar Bernardka Prašnikar na ljubljanskom Fakultetu za društvene nauke 2014. obranila magistarski rad pod nazivom ''Koncept odgovornosti za zaštitu i njegova upotreba na primeru Libije'', a naslov doktorske disertacije Kolinde Grabar Kitarović je "Odgovornost za zaštitu (R2P): koncepti, izazovi, ograničenja i naučene lekcije (Libija)".

Napominje se da je R2P skraćenica engleskog izraza Responsibility to protect. Reč je, navodi se, o konceptu koji je zamišljen kao savršeniji oblik onoga što smo pre poznavali pod nazivom "međunarodna humanitarna intervencija". 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sara

pre 5 godina

hahahah sve je moguce,kad su mogli lazirati mnogo cinjenica i podataka i prekriti i promeniti vezane za mnoge stvari,ukljucujuci i rat 91 sto ne bi mogla ona da uzme vec obradjenu temu za doktorat ;)

istina

pre 5 godina

A stefanović jer i njegov doktorat plagijat. Rugala se koza ovci kratak joj rep.

MilosObilic1389

pre 4 godine

Предлажем докторску дисертацију на тему: "Преко кревета - до политичког положаја и функције"... 100% нема плагијата...!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija