• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.04.2019

13:24

LINTA UPOZORAVA: Novi dokazi LEGALIZACIJE USTAŠTVA ŠIROM HRVATSKE!

Balkan

LINTA UPOZORAVA: Novi dokazi LEGALIZACIJE USTAŠTVA ŠIROM HRVATSKE!

Podeli vest

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je danas da je ploča tzv. Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata koja je postavljena na službenom ulazu u opštinu Podstrana, kod Splita, jedan od mnogih dokaza legalizacije ustaštva u Hrvatskoj

Na pomenutoj ploči nalaze se dva ustaška slova "U", u levom je ustaški grb sa prvim belim poljem.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Linta kaže da u Hrvatskoj postoji organizaicija koja ima gotovo identičan naziv tzv. Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata i koja, takođe, kao svoj znak ima ustaški grb sa prvim belim poljem.

"Važno je naglasiti da u Hrvatskoj postoji još čitav niz legalno registrovanih udruženja tzv. udruga (Udruga ratnih veterana Hrvatske Hrvatski domobran, Nezavisni dragovoljci hrvatski, Zajednica udruga dragovoljaca Hrvatskih obrambenih snaga i dr) koje u svom delovanju koriste ustašku ikonografiju bilo da je reč o službenim grbovima, znakovima, pozdravima ili dizajnu web stranica", naveo je Linta i dodao da one ne samo da ne snose sankcije već se u najvećem delu finansiraju iz državnog budžeta. 

USTAŠKI KOLJAČI IMAJU ULICE U MOSTARU! LINTA: To je dokaz da je USTAŠTVO u temelju nacionalnog identiteta VEĆINE HRVATA!

Linta ističe da postojanje navedenih udruženja samo potvrđuje nespornu činjenicu da u Hrvatskoj nema spremnosti na suočavanje sa ustaškom prošlošću.

"Ustaštvo, fašizam i srbomržnja su sastavni deo hrvatskog društva, od pojedinaca, preko udruženja do institucija i svaki pokušaj kritike je unapred osuđen na žestoku osudu. Vlast u Hrvatskoj samo ponekad deklarativno govori o antifašizmu zbog međunarodne zajednice, a u suštini aktivno ili prećutno vodi politiku legalizacije ustaštva", kaže Linta.

Dodao je da svako u Hrvatskoj može da registruje udruženje koje u svom znaku ima ustaški grb sa prvim belim poljem, da kao svoj pozdrav koristi ustaški uzvik "za dom spremni" ili da u himni koristi reči "za dom" i slično.

"Navedena udruženja ravnopravno sa ostalim udruženjima dobijaju sredstva iz državnog budžeta ili iz budžeta županija, opština i gradova", naveoje Linta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija