• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: index.hr

11.04.2019

10:39

INCIDENT NA MISI U HRVATSKOJ! Sveštenik započeo svađu, sišao sa oltara i UMALO SE POTUKAO SA VERNICIMA!

Balkan

INCIDENT NA MISI U HRVATSKOJ! Sveštenik započeo svađu, sišao sa oltara i UMALO SE POTUKAO SA VERNICIMA!

Podeli vest

U nedelju je došlo do incidenta na misi u Kotoribi u Međimurju. Prema rečima svedoka koji su željeli ostati anonimni, sveštenik Marinko Prstec već je na jutarnjoj misi prozivao pojedine vernike koji nisu bili prisutni, da bi na glavnoj nedeljnoj misi njegove kritike i pokude dovele do otvorenog verbalnog sukoba

- Sve je počelo na jutarnjoj misi prozivanjem pojedinih vernika koji nisu bili prisutni, dok je na glavnoj misi nakon samo desetak minuta sišao s oltara i posvađao se, praktično s celom crkvom. Sukob je bio na ivici fizičkog incidenta, nakon čega nam je rekao da mu je svejedno hoćemo li ostati na misi i da možemo napustiti crkvu, što smo i učinili - kaže svedok.

- Znamo da je i sveštenik samo čovek, uz to još i mlad, sa svim ljudskim vrlinama i manama, ali preko nekih reči i uvreda koje je izgovorio jednostavno nismo mogli da pređemo, koliko god je hrišćenski opraštati - dodaje ovaj vernik.

(VIDEO) HRVATSKA SRAMOTA JOŠ JEDNOM IZAŠLA NA VIDELO! Na dan osnivanja NDH uzvikivali "Za dom spremni", skandiranje započeo sveštenik!

On kaže da je vremenom sveštenik kasnio na misu ili se događalo da zaspi pa je trebalo da ga bude. U poslednje vreme sukobio se i s veroučiteljicom kojoj je branio da čita na misi i da priprema decu za Prvu pričest.

- Sve to znali su biskup i dekan, ali se ništa nije preduzimalo, međutim sada je krajnje vreme da se nešto učini, jer je ovakvo ponašanje prevršilo svaku meru - priča izvor.

Sveštenik nije odgovarao na pozive. Navodno je napustio župu, a do kraja nedelje Kotoriba bi trebalo da dobije novog sveštenika.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija