• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

01.05.2019

15:00

(FOTO) NEZAPAMĆEN ZLOČIN! UŠUNJALA SE TOKOM NOĆI U KUĆU I NA SPAVANJU UBILA RODITELJE I MLAĐU SESTRU

Balkan

(FOTO) NEZAPAMĆEN ZLOČIN! UŠUNJALA SE TOKOM NOĆI U KUĆU I NA SPAVANJU UBILA RODITELJE I MLAĐU SESTRU

Podeli vest

Tragediju su otkrili bliski rođaci porodice Pocesta. Pošto se oni nisu pojavili na porodičnom veselju, rođaci su dan kasnije otišli do njih, a u kući su zatekli jezivu scenu


Godinu dana nakon nezapamćenog zločina u Debru, mirnom gradiću na zapadu Severne Makedonije, Osnovno javno tužilaštvo iz Gostivara podnelo je tužbu protiv Blerte Pocesta (28), osumnjičene da je ubila svog oca Amita Pocestija (54), majku Nazime (53) i sestru Anilu (14).

Zbog pomaganja Blerti u zločinu, tužba je podneta i protiv jednog žitelja Gostivara (31) i stanovnika Debra (62), ali njihov identitet nije saopšten.

- Nakon sveobuhvatne istrage, tužilaštvo je obezbedilo dokaze da je prvooptužena Blerta Pocesta počinila krivično delo ubistvo, dok su druga dvojica optuženi za pomaganje pri izvršavanju istog krivičnog dela. U porodičnoj kući u Debru, 26. avgusta 2018. godine, optužena je, pucajući iz neposredne blizine pištoljem kalibra 7,65 mm najpre lišila života svoju majku i oca, a potom i maloletnu sestru. Druga dvojica su optuženi jer su joj sa umišljajem pomagali u izvršenju i prikrivanju krivičnog dela - saopštilo je danas Osnovno javno tužilaštvo iz Gostivara.

Foto: TV Telma printscreen

Ubijeni bračni par

Istragom je utvrđeno da je dan pre zločina, Blerta Pocesta telefonski kontaktirala sa drugooptuženim, a potom se sa njim srela u Gostivaru odakle su se zajedno sa iznajmljenim vozilom uputili ka Debru. Tamo su se istog dana blizu gradske bolnice sreli sa trećeoptuženim, koji im je obezbedio pištolj i okvir sa pet metaka.

Kada je pobila svoje roditelje i sestru, Blerta Pocesta je otišla u Strugu gde se srela sa drugooptuženim. Tu mu je dala ključeve od iznajmljenog vozila da ga vrati u Gostivar, a ona je sela u taksi i otišla u Skoplje odakle je avionom odletela u Italiju.

Foto: TV Telma printscreen

Blerta Pocesta

Nezapamćeni zločin se dogodio ulici "1. maj" u Debru, a Blerta je svoje roditelje i mlađu sestru ubila na spavanju.

Tragediju su otkrili bliski rođaci porodice Pocesta. Pošto se oni nisu pojavili na porodičnom veselju, rođaci su dan kasnije otišli do njih, a u kući su zatekli jezivu scenu. U spavaćoj sobi, u lokvi krvi su ugledali bračni par Amita i Nazime Pocesta, a u dečjoj sobi je ležela ubijena njihova ćerka Anila.

- Jutros u devet sati trebalo je da budu na svadbi kod sestre ubijene žene. Pošto se sinoć nisu pojavili, prvo su im se nekoliko puta javljali telefonom, a kada se ni tada niko nije javljao došli su da vide šta se dešava. Ulazna vrata su bila zaključana, a prozor otvoren. Rođak je ušao kroz prozor. U jednoj sobi je video dvoje mrtvih, a u drugoj jedno mrtvo telo - izjavio je tada komšija ubijenih.

Rođaci ubijenog bračnog para i njihove ćerke, koji žive u susednoj kući, rekli su da tog kobnog dana ništa nisu čuli, niti su primetili bilo šta sumnjivo. Naglasili su da su Pocesta bili mirna porodica i nije im bilo jasno zašto bi neko posegnuo po njihove živote. Dodali su da je prava sreća u nesreći što u trenutku zločina sa njima nisu bila njihova druga dva deteta, koja su se zbog posla dva dana ranije vratili u Italiju, gde je godinama živela i radila ova petočlana porodica.

Foto: TV Telma printscreen

Mesto zločina

Policija je odmah nakon zločina posumnjala da je ubistvo počinio neko od rodbine. Najsumunjivija je bila Blerta Pocesti koja je odmah nakon zločina otišla u Italiju, a potom se, kada je "čula" za ubistvo svojih roditelja i sestre, ponovo vratila u Debar da bi prisustvovala njihovoj sahrani.

Tokom ispitivanja u policiji, Blerta je priznala da je ona organizovala ubistvo, ali je negirala da je pucala. Forenzičari su, međutim, utvrdili da je baš Blerta povukla oroz na pištolju, jer su u kući gde je izvršen zločin pronađeni samo njeni tragovi, a ne i od drugih osoba.

Motiv ovog nezapamćeg zločina će se utvrditi tokom sudskog procesa. Neki kažu da je on najverovatnije banalan - spor oko međe, a drugi su ubeđeni da je taj što roditelji navodno nisu dozvolili Blerti da se uda za Italijana.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija