• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: avaz.ba

14.05.2019

15:32

(VIDEO) POPLAVE PRAVE HAOS U BIH! Pritoke Save nabujale, vodostaj Une povećan, mnoge Dobojlije iz straha danas nisu poslale decu u školu!

Balkan

(VIDEO) POPLAVE PRAVE HAOS U BIH! Pritoke Save nabujale, vodostaj Une povećan, mnoge Dobojlije iz straha danas nisu poslale decu u školu!

Podeli vest

Nivo vodostaja reke Save na mernoj jedinici u Šamcu od juče u isto doba porastao je za 100 cm i trenutno iznosi 367 cm

Prema izveštaju Odeljenja za javnu bezbednost, juče popodne je zbog pojačanih padavina u podmajevičkom kraju došlo do naglog porasta pritoka reke Save. Zato je u mesnim zajednicama Štrepci, G. Zovik, Islamovac i Rašljani došlo do otežane putne komunikacije usled manjih izlivanja i nanosa na putevima. Odeljenje za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu vrši sanaciju nastalih oštećenja.

Povišen je i vodostaj reke Tinje koja se jutros izlila u Mesnoj zajednici Prijedor na mostu, kao i u Poljacima i Donjoj Skakavi. Povišen je vodostaj i reke Brke.

Kako je navedeno, na području Brčko distrikta BiH nema prekida putne komunikacije, kao ni poplavljenih kuća.

Na kolegijumu Vlade istaknuto je da se redovne mere odbrane od poplava proglašavaju na 650 cm nivoa vodostaja reke Save te da za sada nema potrebe za tim.

Reka Usora i Bosna se povlače u svoja korita, čime su se stvorili bolji uslovi nego što je to bilo protekle noći na području Doboj Juga, Jelaha i drugih mjesta uz ova rečna korita.

VANREDNO U RUSKOM CENTRU U NIŠU! Rusi satelitima prete situaciju, spremni da pomognu Srbiji i regionu u slučaju VELIKIH POPLAVA!

Izvršena je evakuacija stanovništva, punile su se vreće s peskom za nasipe, a mehanizacija na terenu je bila svu noć aktivna na čišćenju prostora ispod mostova i kanala koji su naneli jednaku štetu.

U Doboju je jedinica za spasavanje u pripravnosti, kažu nadležni.

Foto: Reuters

 

Meštani naselja Bare budno prate vodostaj Bosne jer su 2014. pretrpeli velike štete. Zbog naglog rasta vodostaja reke u noći s ponedeljka na utorak, mnoge Dobojlije nisu danas poslale decu u školu.

Vodostaj Une u Bosanskoj Krupi je povećan, a građani strahuju da bi rečni nanosi mogli da prouzrokuju veću katastrofu na mostovima. Gradske službe su angažovane da očiste nanose od drveća nakupljenih na šipu drvenog mosta na Uni, kako bi se sprečilo eventualno oštećenje.

Podsećamo, u poplavama od pre četiri godine je drveni pešački most na Uni, koji se nalazi u središtu grada, drastično oštećen i potom ponovo obnovljen.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija