• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: sputniknews.com

18.05.2019

14:00

MISLE DA NIKO NE ZNA ŠTA RADE! Hrvati u tajnosti NABAVLJAJU NOVE BORBENE AVIONE!

Balkan

MISLE DA NIKO NE ZNA ŠTA RADE! Hrvati u tajnosti NABAVLJAJU NOVE BORBENE AVIONE!

Podeli vest

U potpunoj tišini, tri meseca nakon što je propao već gotov posao s Izraelom oko nabave "baraka", hrvatska vlada i vrh oružanih snaga ozbiljno su započeli novi proces nabavke borbenih aviona.

Iako javnosti nikad nisu prezentovani rezultati analize pod radnim naslovom "Zašto je propao posao s Izraelom?", u državnom vrhu ušli su u novi krug pregovora, piše Jutarnji list.

Prema neslužbenim informacijama iz Ministarstva obrane Hrvatske, ovaj put nema takmičenja jer bi se njegovim sprovođenjem izgubilo previše vremena, pa su se u državnom i vojnom vrhu odlučili za direktne pregovore sa odabranim partnerima. Odabrane su Sjedinjene Američke Države i Švedska, odnosno proizvođač F-16 "Lokid Martin" i proizvođač "Gripena" švedski "Saab". Kao i u prvom pokušaju nabave, Hrvatska pregovore želi da realizuju na nivou države s državom.

HRVATI KATAPULTIRANI! Plenković pokunjio nos i dao izjavu koja će RASPLAKATI USTAŠE: Kupovina aviona - PROPALA!

U međuvremenu, već godinu dana između Zagreba i Vašingtona dogovara se novi veliki posao, o kome hrvatska javnost ništa ne zna. Reč je o nabavci američkih oklopnih vozila na gusenicama tipa "Bredli". Navodno je reč o minimalno 60 komada, a maksimalni broj čak prelazi 100. Jutarnjem listu je poslednjih meseci na više adresa u vojnim i civilnim krugovima potvrđeno da se o tome vode razgovori i da se konačna odluka očekuje do kraja godine.

(VIDEO) HA-HA-HA! HAOS U SABORU - Premijera gađali avionom, šef vojske podivljao, SRBIJO, GLEDAJ I UŽIVAJ!

Prema rečima sagovornika Jutarnjeg, Sjedinjene Države su Hrvatskoj još početkom 2018. ponudile donaciju u obliku vozila "Bredli". Ponuđena je najstarija verzija "Bredlija" M2. Reč je modelu koji treba potpuno modernizovati. Procena je da bi modernizacija po komadu iznosila oko 3,5 miliona dolara.

NAKON VOJNE PARADE U NIŠU, NATO NADOMAK SRBIJE ZAPOČEO OPERACIJU "MUNJEVITI ODGOVOR"! Učestvuje i "vojska Kosova" i još 14 armija!

Inače, u proteklih oko 20 godina Sjedinjene Američke Države su hrvatskoj vojsci donirale vojne opreme i nematerijalnih dobara u vidu školovanja, strateških prevoza, uništavanja neperspektivnog naoružanja u vrednosti od oko 600 miliona američkih dolara, a bez američke pomoći Hrvatska vojska bi imala velike ili čak nepremostive probleme u modernizaciji svojih snaga.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
SS

pre 4 godine

Ne treba da se plašimo naduvanih plašljivih ustaša,koji beže kad zagusti.Ako baš zagusti oni su sitna boranija za nas,pod uslovom da ne bude srpskih izdajica na njihovoj strani kao 90-ih. kad je i krajina pala.

grof01

pre 4 godine

Šta je slagao Đole??? Čime da se tješi??? Traktorijada i masovna bježanija tzv.spske vojske,je laž?

VLADO

pre 4 godine

MAMU TI JEBE CETNICKU! KAD STE BJEZALI SA TRAKTORIMA GDJE STE ONDA BILI.CUJ VICETE NEKOGA POKORITI??? TAJ FIL NECES VISE GLEDATI MAMU TI JEBEM GENOCIDNU!!!!!!

Mate

pre 4 godine

Nemaš što da se plašiš "ustaša". Prvo jer, ustaše su odavna mrtve. Ne plašimo se mi ni vas, ne brini, nismo ni kad ste imali JNA uz sebe, a mi kupovali puške po 2000dm, pa što bi se plašili sad? Možete samo da lajete preko ograde, al ovamo više nema. Možete samo kao turisti. Mada, nije vam Grčka daleko. Kako hoćete. Sve ok, dok gledate svoje dvorište.

Mauser

pre 4 godine

Utjeha za tebe, IMT pokreće novu liniju traktora...

Xx

pre 4 godine

Ni jedna vojska u povijesti čovječanstva nije brže bježala nego Srbi 95

nele011

pre 4 godine

Pa naravno...njihovi novinari se ne utrkuju....cute i rade....ova nasa bagra...i na tanko crevo bi progovorila, a o politicarima i poenima...ma...

maliVUK

pre 4 godine

Vidi,vidi kako su se ustašošoni povampirili. Dobićete svi po glogov u bulju. Mislite da smo zaboravili vaša zlodela,zato i pravimo traktore,da vas izgazimo sa istima. Ne trebaju nama MIG-ovi 29 za vas,mada bi toplo preporučio Vučiću,da mi Srbi kupimo te "barake" od Izraela,samo vama u inat!

Bane

pre 4 godine

hahahahhahaha e, moj Djole "Srbine"!Na kurcu si se ti vozio cetiri godine vozeci oko Krajine,a da ti nije bilo Amera vozio bi se ti i na dva kurca.Tako da o traktorima i Srbima iz Krajine nemas pravo da kenjas.I prestani da upotrebljavas Srpska imena i nadimke kako bi ostavio komentar kada od tebe Srbina nikada nece biti iako bi to hteo.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija