• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.05.2019

17:53

OGLASILA SE MOSKVA POVODOM PRESUDE ZA "DRŽAVNI UDAR": Milogorcima neće biti dobro od onoga što su im RUSI BEZ PARDONA SASULI U LICE!

Balkan

OGLASILA SE MOSKVA POVODOM PRESUDE ZA "DRŽAVNI UDAR": Milogorcima neće biti dobro od onoga što su im RUSI BEZ PARDONA SASULI U LICE!

Podeli vest

Presuda Višeg suda u Podgorici u slučaju takozvanog pokušaja terorizma na izborni dan u Crnoj Gori, 16. oktobra 2016, ne ostavlja nikakvu sumnju u politizaciju crnogorskog sistema pravde i njegovu podložnost manipulacijama spolja, ocenilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova

Ta presuda, upozorava se u saopštenju, može samo da pogorša odnose između dve zemlje koji su, kako se ističe, već na istorijski niskom nivou. 

Rusko ministarstvo na taj način je odgovorilo na zahtev Evroazija dejlija da prokomentariše to što je crnogorski sud u odsustvu osudio dvojicu ruskih državljana – Eduarda Šišmakova i Vladimira Popova u tom predmetu i proceni kako će ta odluka uticati na odnose dve države, prenosi CDM.

U saopštenju Odeljenja za informisanje ruskog MSP ocenjuje se da je "s obzirom na pristrasnost istrage i suda, osuda svih optuženih u ovom slučaju, uključujući dva ruska državljana, očekivana".

BRUKA CRNOGORSKOG SUDA! Svi Srbi proglašeni krivim u slučaju "Državni udar"!

Navodi se da je stav Moskve da su "dokazi", koje predstavio tužilac, "nedvosmisleno pokazali apsurdnost i nedoslednost teze, nametnute pre više od dve godine, o navodnoj zaveri". 

Rusko ministarstvo ponovo je kategorično negiralo mogućnost zvaničnog učešća ruske države u "inkriminišucim pokušajima organizovanja nezakonitih radnji" ističući da na takve optužbe gleda kako na apsolutno neosnovane.

"Odluku suda prvenstveno smatramo elementom konjunkturne unutrašnje političke borbe, čiji je cilj da eliminiše protivnike aktuelne vlasti. Ovaj neprijateljski korak može samo pogoršati rusko-crnogorske odnose, koji su već na najnižoj tački u čitavoj njihovoj istoriji”, poručilo je rusko ministarstvo. 

DAČIĆ O PRESUDI ZA "DRŽAVNI UDAR" U CG: Ima tu dosta čudnih stvari, SRBIJA ĆE SE OZBILJNO POZABAVITI TIM SLUČAJEM!

Sudijsko veće, na celu sa sudijom Suzanom Mugošom u Višem sudu u Podgorici, saopštilo je 9. maja da su optuženi za slučaj terorizma na izborni dan u Crnoj Gori, u oktobru 2016. krivi. 

Viši sud u Podgorici osudio je Vladimira Popova na 12, a Edvarda Šišmakova na 15 godina zatvora. Reč je o prvostepenoj presudi i optuženi će imati pravo žalbe.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Njegoš

pre 4 godine

Rusiji je najbolje da umukne,pa nije crna gora srbija pa da bude korisni idiot u ruskim spletkama

Stipe

pre 4 godine

Njegos @ pa nije CG ni blizo ka Srbija , ona je korisni idiot Albancima . Tek ce da vidje kad budu mahali sa njihovim zastavama i u UCK isli na obuku . A Rusi su sila za razliku od ostalih buranija pa ako volimo Ruse , znamo i secamo se ko nas je oslobodio od Nacista !! Za razliku od Crnogorskog cojstva i junastva mi znamo ko je bio sluga Hitlerove masinerije , ustase , balije , siptarija sve ratna braca danasnjih Crnogoraca . Dedovi vam se prevrcu u grob , pred kome ste gace skinuli i okacili na stap .

Crna Gora

pre 4 godine

Rusi su u stvari priznali da je bilo nekakvog miješanja sa njihove strane, ali da nije bila uključena ruska država. I da je to iskorišćeno za obračun sa političkim protivnicima itd. Pročitajte original na ruskom (valjda znate ruski kad ih toliko volite) i ne lažite.

Jole

pre 4 godine

Šta su mislili rusi, da smo neka njihova gubernija pa da se tako ponašaju prema nama? E neće moći, gosn Putine rovari tamo đe te puštaju, kod nas neće moći. Davno je rečeno, kuku tome koga Srbi hrane a Rusi brane. Da je vječna Crna Gora!

de

pre 4 godine

Prosvetli malo tvoje zemljake u Srbiji i vrati ih nazad sve , molim te. Sto pre.

flamantes

pre 4 godine

Ne to nije tačno, istorijski minimum je bio 1916. kada je Rusko Carstvo vjekovnog saveznika Crnu Goru predala u ruke najvećem zlotvoru. S druge strane ovakvom reakcijom je Ruska Federacija potvrdila da su oni odgovorni za sve što se dešavalo u Crnoj Gori.

aleks

pre 4 godine

Sve je to maslo cetnika i izroda Knezevica i Mandica sa Bg rezimom,Rusi sa ovim cinom nemaju nkakve veze.Neka je vjecna Crna Gora i Slava Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi

flamantes

pre 4 godine

Ova reakcija zapravo potvrđuje umiješanost Ruske Federacije u nečasne radnje u Crnoj Gori, na žalost Srbi su radosno potrčali da odrade ovaj prljavi posao za nove gospodare

flamantes

pre 4 godine

Time su samo potvrdili da su imali umješane prste u pokušaj državnog udara.

flamantes

pre 4 godine

Rusi su samo dokazali da su izdajnici i prevaranti, što smo i znali

Izbori 2024

Vesti

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija