• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/informer.rs

22.05.2019

19:40

HRVATI SNIMAJU SERIJU O "OLUJI"! Evo kako će prikazati ZLOČINAČKU AKCIJU u kojoj su proterali više od 200.000 Srba!

Balkan

HRVATI SNIMAJU SERIJU O "OLUJI"! Evo kako će prikazati ZLOČINAČKU AKCIJU u kojoj su proterali više od 200.000 Srba!

Podeli vest

U Zadru je počelo snimanje mini serije "Nestali" o zločinačkoj vojno-policijskoj akciji "Oluja", tokom koje je u avgustu 1995. proterano više od 200.000 Srba

Seriju od četiri epizode, u trajanju od po 50 minuta, snima HRT u saradnji sa producentskom kompanijom Clinika studio.

"Serijom ''Nestali'' HRT želi da da doprinos obeležavanju 25. godišnjice vojno-policijske operacije ''Oluja'', kojom su oslobođena okupirana područja, ključne akcije koja je dovela do kraja Domovinskog rata", rekla je urednica serije Zinka Kiseljak. 

Prema navodima Jutarnjeg lista, serija govori o šestorici hrvatskih vojnika koji su, desetak dana uoči "Oluje", nakon vojne operacije ograničenog zahvata, ostali iza neprijateljskih linija odsečeni od ostatka svoje jedinice.

HRVATI SPREMAJU OPTUŽNICE ZA 20.000 OFICIRA SRBA! Podla igra kako bi opravdali sopstvene zločine nad Krajišnicima!

Scenarista i autor serije je Joško Lokas, koji kaže da će snimanje trajati oko 45 dana, odnosno do kraja juna. Reditelj je Kristijan Milić, a šest glavnih uloga tumače Goran Navojec, Bojan Navojec, Alan Katić, Vedran Živolić, Marko Cindrić i Filip Križan.

Podsetimo, vojna akcija "Oluja" bila je egzodus i stradanje za više od 200.000 Srba iz Hrvatske, dok je više od 2.000 izgubilo život ili se vode kao nestali.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan

pre 4 godine

Lako je hvaliti se o teroru nad nenaoruzanim ljudima USTASE nikad nisu osetile snagu SRPSKE VOJSKE sem onih koji su sa siptarima i albancima bili 1999 i izginuli ko zecevi.

Mauser

pre 4 godine

Osjetili su Srbi snagu Hrvatske vojske, pa se je vidjelo kako je završila "Oluja". Zašto Srpska vojska nije reagirala? Možete zahvaliti Amerikancima što niste prognani iz Banja Luke i ostatka BiH.

Xx

pre 4 godine

Taj ne naoružani Srpski narod je od 91-95 protjerao pobio sve što nije bilo Srpsko. Recimo pokolj mještana Škabrnje Kijeva i drugih mjesta. Taj ne naoružani narod ima pune grobove oružija što smo vidjeli juće u Borovu od automatskoga pješačkoga naoružanja do protuoklopnih mina do eksploziva. Ja stvarno ne mogu da shvatim vas Srbe i poslije toliko godina do kada ćete vi sami sebe lagati ali to je vaš problem. Morate se jednom osvijestiti jer sami sebi nanosite štetu. A nama u Hrvatskoj vaše mišljenje je potpuno nebitno.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija