• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

10.06.2019

07:54

IŽIVLJAVANJE! "KO JE OD VAS SRBIN?! Na Braču pretučeni sezonski radnici, samo zato što su Srbi!

Balkan

IŽIVLJAVANJE! "KO JE OD VAS SRBIN?! Na Braču pretučeni sezonski radnici, samo zato što su Srbi!

Podeli vest

Pet osoba, među kojima dva mladića srpske nacionalnosti, lakše su povređeni na Braču kada ih je napalo više osoba

Policija je saopštila da se sumnja da su mladići napadnuti jer su srpske nacionalnosti, prenose hrvatski mediji.

Napadnuto je pet mlađih osoba od 21 do 26 godina, među kojima i jedna devojka, preneo je sajt 24sata.hr, dodajući da su u pitanju sezonski radnici.

Jedan od napadnutih mladića je za taj sajt ispričao da su napadači pitali "ko je od vas Srbin, ko je Srbin?".

- Nismo rekli ni reči, bili smo šokirani što su nas pratili i napali, a onda su počeli iz čista mira da nas udaraju, bacili su nas na pod i gazili. Devojka je pokušala da obrani kolegu, legla je na njega na pod i zagrlila ga, ali su oni nastavili da tuku i njega i nju - dodao je on.

Napad se dogodio u nedelju ujutru, a policija je uhapsila dvojicu mladića od 22 i 19 godina. Kod dvadesetdvogodišnjaka je utvrđeno da je bio u alkoholisanom stanju.

Protiv njega je podneta krivična prijava zbog pokušaja nanošenja teških telesnih povreda. 

Iz policije su naveli da su osim krivične prijave, protiv dvojice mladića podneti optužni predlozi s obzirom na to je da je kriminalističkim istraživanjem utvrđena sumnja da su oštećeni napadnuti jer su se među njima nalazili pripadnici srpske nacionalnosti.

Policija traga za ostalim napadačima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
PRIMARIJUS

pre 4 godine

Napadači su bili nervozni, verovatno zbog Đokovićevog poraza.

Ko

pre 4 godine

A sto poluistinom raspirujete vecu mrznju nego sto treba, joja je to politika nije mi jasno, a ovo necete objaviti jer istina boli.

SS

pre 4 godine

Žalisno,ali ništa novo za Srbe koji nikako da shvate da je hrvatska država non grate za Srbe.To ustaštvo traje i trajaće,jer to su mlađi ljudi zadojeni mržnjo,iz generacije u generaciju.

Stefan

pre 4 godine

A što idete tamo. Oni pokolju stotine hiljada Srba u 2. ratu i protjeraju stotine hiljada u posljednjem ratu, a Srbi ko ovce i dalje idu njima i pune im budžet. Idite u Grčku itamo sunčajte guzove ako vam je do toga.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija