• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.06.2019

09:05

SRBE OD PODIVLJALIH USTAŠA SPASIO TAKSISTA! Dramatični detalji napada na sezonske radnike na Braču!

Balkan

SRBE OD PODIVLJALIH USTAŠA SPASIO TAKSISTA! Dramatični detalji napada na sezonske radnike na Braču!

Podeli vest

Pet osoba, među kojima dva mladića srpske nacionalnosti, povređeni su na Braču kada ih je napalo više osoba

Kako je preneo Dalmatinski portal napadnuti su sezonski radnici, trojica mladića iz Slavonije, devojka iz Varaždina i Bračanin. Njemu je slomjlen nos, a povrede su zadobili i ostali.

Bračanin tvrdi da je napad bio na nacionalnoj osnovi. 

- Vraćali smo se kućama nakon posla, prošli smo kraj prostorija Torcide Brač. Verovatno su čuli ova dva momka, oni su Srbi iz Vukovara. Njih 15, 20 zatrčalo se prema nama. Vikali su: 'Di je Srbin?' Napali su ih i bacili na pod, počeli su ih šutirati. Devojka je legla na svog prijatelja, nastavili su tući i njega i nju. Ja sam stajao sa strane. Pitao sam: 'Je li ovo potrebno?' Dobio sam udarac šakom u nos. Da nije naletio taksista, ubili bi nas. Počeo je trubiti, a oni su se razbežali - ispričao je povređeni 26-godišnjak.  

Policija je primila poziv oko 4 sata narušavanju javnog reda i mira u ulici Hrvatskih velikana u Supetru na Braču, u kojem je učestvovalo više osoba, saopštila je PU splitsko-dalmatinska.

IŽIVLJAVANJE! "KO JE OD VAS SRBIN?! Na Braču pretučeni sezonski radnici, samo zato što su Srbi!

 

Utvrđeno je da je više osoba napalo grupu od pet mlađih osoba (26-godišnjaka, 26-godišnjakinju, dvojicu 21-godišnjaka i jednog 22-godišnjaka), koje su tom prilikom lakše povredili.

Ubrzo nakon događaja u Supetru je uhapšen 22-godišnjak, zbog sumnje da je učestvovao u napadu i tom prilikom povredio 26-godišnjaka. On je bio pijan i smešten je u posebnu prostoriju na trežnjenje.

Jutros oko 10 sati u Splitu je priveden 19-godišnjak, takođe zbog sumnje da je učestvovao u navedenom događaju.

Nakon kriminalističkog istraživanja, protiv 22-godišnjaka je podneta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično delo teške telesne povrede u pokušaju, na štetu 26-godišnjaka, a tokom dana će biti predat pritvorskom nadzorniku.

Osim krivične prijave prijave, protiv njega, kao i protiv 19-godišnjaka, podneti su Optužni predlozi nadležnom prekršajnom sudu zbog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i članka 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije, obzirom da je kriminalističkim istraživanjem utvrđena sumnja da su oštećeni napadnuti jer su se među njima nalazili pripadnici srpske nacionalnosti.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja, u cilju pronalaska i procesuiranja ostalih učesnika događaja, navodi se saopštenju policije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Miki

pre 4 godine

Koliko dokaza treba vise da Hrvatsku treba tretirati kao da ne postoji,kao da je nema...Ima dobrih ljudi tamo ali polovina ostrascenih zauvek baca ljagu na sve Hrvate.Njihovo pravosudje je nemo za incidente kada su Srbi u pitanju jer je suvise slabo da se obracuna sa fasistima a neki ih i cutke podrzavaju.Stavimo vise svaku tacku na saradnju na bilo kom nivou.Dignuti zid na granicu a kome se ide za EU imate Madjarsku pa izvolte.Sa njima imamo super odnose a i radije cu njima da dam za putarinu.Moj evro Hrvati nece videti

voja

pre 4 godine

toliko ste bili hrabri pa na svirenu auta razbezali ste se kao zmije,sta bi se desilo da ste nabasali na prave srpske junake pa vi bi nestali kao duhovi,,hahhahahahahah eto dragi moji srbi to su vam junacine hrvatske

Drki

pre 4 godine

Ма, само слободно и даље идите код њих, остављајте им паре, навијајте за њих, ко онај Ђоковић. Нису нас довољно истребили ни протерали. Треба им пружити још прилика да то доврше. Шта су буботке и понека разлупана кола од показивања космополитизма?! За то је вредно и живот дати!

zora

pre 4 godine

Ima Srba kojima nikad dosta.Sto ih vise J. oni vise traze.Nisu ukapirali da sa Hrvatima nema leba.Ako su ih napali, mozda ce u buducnosti razmisliti pare ili glava.Vazno je da svakom Hrvatu koji poseti Srbiju ne fali dlaka na glavi. Mi smo kulturan i dobronamerni narod.

Srbin

pre 4 godine

To su Srbi koji zive u Hrvatskoj Sta bi bilo kad bi Srbi napadali Hrvate koji zive u Srbiji

Ljubo

pre 4 godine

Toliko posla u Srbiji ,toliko zemlja zarasla u korov i lopovluk ,potrebno raditi i svoju drzavu njegovati ,a oni kod naseg najveceg neprijatelja idu ,vecih i od Albanaca ...

grof01

pre 4 godine

Pazi naslova "USTAŠE"!!!! Ako su svi hrvati ustaše,pa i nasilnici,onda su svi srbi četnici..... Ustaše napale četnike.....

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija