• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.06.2019

11:26

PUPOVAC O USTAŠKOJ MRŽNJI: Uvrede i napadi na Srbe su novi talas nacionalističkog i šovinističkog i klerofašističkog političkog delovanja!

Balkan

PUPOVAC O USTAŠKOJ MRŽNJI: Uvrede i napadi na Srbe su novi talas nacionalističkog i šovinističkog i klerofašističkog političkog delovanja!

Podeli vest

Lider Srba u Hrvatskoj Milorad Pupovac ocenio je danas da povici "Ubij, ubij Srbina" i linčevi kao u Supetru nisu opasnost samo za Srbe, već i za Hrvatsku, te da bi hrvatski državni vrh trebalo odlučnije da govori o tim pojavama

- Taj poklič će na kraju doći glave Hrvatskoj. To je poklič koji uništava ovu zemlju iz dana u dan i ukoliko se tome ne suprotstavi, on će je uništiti do kraja - rekao je za RTS Pupovac, koji je predsednik Samostalne demokratske srpske stranke.

Dodao je da nije iluzija govoriti Srbima da je bezbedno živeti u Hrvatskoj i da oni pamte gora vremena kada su podmetane eksplozivne naprave, a povratnici ubijani.

Svakodnevne uvrede i napadi na Srbe su, kako je rekao, novi talas nacionalističkog i šovinističkog, a neretko i klerofašističkog političkog delovanja, koje je moguće jer postoje politički, verski i pseudodržavni autoriteti koji to podržavaju.

NIJE MU PRVI PUT DA UDARA NA SRBE! Napadač iz Supetra učestvovao i u incidentu u Vrčinu!

 

Komentarišući svoj žestok govor juče u Hrvatskom saboru, kada je rekao da je Hrvatska zemlja mržnje i nasilja, Pupovac je ukazao da je neophodno reći stvari koje su tačne da bi se društvo osvestilo i da bi se srelo sa stvarnošću sa kojima žive ljudi druge nacionalnosti i drugih opredeljenja.

Upitan da li razmišlja o svom daljem učešću u vladajućoj koaliciji, napominje da su takve uvrede opštedruštveni fenomen i da to nije toliko povezano sa tim da li je neko član vladajuće koalicije.

Radi se, kako kaže, o nasleđu koje se probudilo 2013. godine i koje nikako da se stiša.

MRŽNJA ŽIVI U DUBROVNIKU: Huligani Torcide pretili Srbinu sezoncu, dali mu 24 sata da napusti grad

 

- Meta tih napada nisam samo ja, već svi koji drugacije misle od tih mrzitelja i nasilnika - navodi Pupovac.

Komentarišuci pitanje bezbednosti sezonaca iz Srbije, Pupovac ukazuje da incidenti iz Supetra i Dubrovnika govore da postoje rizici, ali i hrabre reakcije.

Policija čini sve, ali to nije dovoljno, kaže Pupovac i dodaje da obaveštajna zajednica mora da zna šta se dešava u grupama koje su izvor nasilja, da pravosuđe mora stvari da naziva pravim imenom i da je neophodno da se oglase društveni autoriteti.

 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zg

pre 4 godine

E moj pupi, Hrvati su ti ustaše, ali se ustaških kuna ne odričeš. Ti si bar 2.5.1995.bio u Zagrebu....objasni malo zemljacima.

Jovica

pre 4 godine

Hrvatski pravoslavci su sebi dozvolili da od njih SPC napravi "srbe"

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija