• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.06.2019

17:16

DODIK PONOVO IZABRAN ZA LIDERA SNSD: Traži se da odustanemo od svog identiteta, to nikada nećemo dozvoliti!

Balkan

DODIK PONOVO IZABRAN ZA LIDERA SNSD: Traži se da odustanemo od svog identiteta, to nikada nećemo dozvoliti!

Podeli vest

Predsedavajući predsedništva BiH, Milorad Dodik, ponovo je danas izabran za lidera Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), najjače stranke u Republici Srpskoj

Dodik je reizabran jednoglasno na Saboru stranke u Laktašima, kojem je prisustvovalo više od 1.200 delegata.

Saboru SNSD prisustvovali su i ministri spoljnih i unutrašnjih poslova Srbije, Ivica Dačić i Nebojša Stefanović.

Dodik je zahvalio delegatima na reizboru i istakao da je čast, privilegija i obaveza biti predsednik najjače političke stranke u Republici Srpskoj. 

- Zajedno ćemo raditi na ostvarivanju naših ciljeva koji su poznati. SNSD ostaje snaga Republike Srpske i njenog naroda - poručio je Dodik posle glasanja.

Otvarajući Sabor, on je istakao da je Republika Srpska, predvođena SNSD-om i njenim koalicionim partnerima, najstabilniji dio BiH.

Dodik je rekao da je Republika Srpska institucionalno, finansijski i politički stabilna, što je izuzetno značajno.

DODIK čestitao rođendan Trampu

On je dodao da su period od prošlog do ovog stranačkog sabora obeležile pobede na lokalnim i opštim izborima, što je, kako je rekao, od presudnog značaja.

Prema njegovim rečcima, međutim, uvek se može bolje, jer postoje pretpostavke za tako nešto. Na nivou BiH, navodi Dodik, SNSD nastavlja da se bori za prava srpskog naroda i Republike Srpske.

- Politika Benjamina Kalaja, koji je pokušao da stvori ''integralnu bosansku naciju'', svojevremeno je išla za tim da ovde nestanu nacije, da bude formirana jedna nacija, što nije prošlo. I sada se tako nešto traži, da odustanemo od svog identiteta, što nikada nećemo dozvoliti - zaključio je Dodik.

Na Saboru su izabrani novi saziv Glavnog odbora i Statutarna nadzorna komisija SNSD-a.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jimmy le Santo

pre 4 godine

Cuj najjaca stranka u RS-u pa nema druge stranke niti alternetive nego glasaj te i sutite dok nedobijete papire za Njemacku ili Austriju kai i svi ostali u regijonu.

Saradžogla

pre 4 godine

Ja sam beogradski šumadinac iz Stiga i bejah kod elektromehaničara da vidi što moj auto štuca.Pet automobila majstori popravljaju.Jedan psuje Dodika od kada je video da glasa u Beogradu!A onda dodaju i ostali majstori!Jedan primeti da ga u zadnje vreme nema pored Vučića.Pošto mu je neki njegov bosanac dao državljanstvo Srbije IMA PRAVO DA OVDE GLASA?A to mogu i svi dezerteri iz Bosne jer im je dato državljanstvo Srbije.I UVEK ĆE DA GLASAJU ZA SVOJE!A ti gedžo srbine plaćaj redovno porez jer ti je to jedina obaveza!A ima ko će da ti gospodari.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija