• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

21.06.2019

13:52

ŠOK! CRNOGORCI ZABRANILI RAD NEDELJOM! Koliko će im ovo samo TEŠKO PASTI!

Balkan

ŠOK! CRNOGORCI ZABRANILI RAD NEDELJOM! Koliko će im ovo samo TEŠKO PASTI!

Podeli vest

Zabranjuje se trgovina na veliko i malo nedeljom i praznicima

Poslanici u Skupštini Crne Gore usvojili su izmene i dopune Zakona o unutrašnjoj trgovini, kojim je predviđeno da trgovine i supermarketi ne mogu da rade nedeljom. Ovaj zakon će početi da se primenjuje tek na jesen, pišu crnogorski mediji.

Tamošnja Vlada je početkom marta utvrdila predložene izmene i dopune Zakona, kojim se zabranjuje trgovina na veliko i malo nedeljom i praznicima, izuzev u prodajnim objektima ili mestima u kojima je to neophodno zbog obezbeđenja životnih potreba građana.

Skupština je usvojila amandman kojim su propisane vrste prodajnih objekata koji će imati mogućnost rada nedeljom i praznicima, među kojima su apoteke, specijalizovane prodavnice ili kiosci za prodaju hleba, pekarskih proizvoda i kolača, cveća, suvenira, štampe i sredstava za zaštitu bilja ili pogrebne opreme.

Nedeljom i praznicima moći će da rade i benzinske stanice i prodavnice za trgovinu na malo u okviru njih, pijace, štandovi odnosno tezge, vitrine i automati izvan pijaca i pokretne prodavnice, kao i prodavnice, kiosci i automati smešteni unutar zatvorenih područja autobuskih i železničkih stanica, aerodroma i luka.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Joco

pre 4 godine

Paa...??? Šta nije tu nije dobro..??? Da li je normalo raditi svaki dan...kao pozivamo se na hrišćanstvo i pravoslavlje..ili na ljudska prava...je li to pravi odnos prema ljudima...ili da radimo svaki dan.. Pogledajte Nemačku...ljudi rade ali nedeljum ništa a ko želi plati extra porez...hoćeš lovu pa izvoli plati!!

Svetozar

pre 4 godine

Pocelo je. Uskoro ce Vatikan svima da izda naredjenje da se zabranjuje rad nedeljom, jer to je za njih sveti dan, dan obozavanja njihovog laznog njihovog bozanstva sunca (SonTag, SunDay)

zozon

pre 4 godine

Ne lupetaj, molim te. Kakav Bog Sontag? Bilo bi dobro da se i kod nas uvede ovakav zakon. Na slobodnu Nedelju bi trebalo da svi imaju pravo.

Neko

pre 4 godine

Svetozare pa zar Nedelja kod nas Pravoslavaca nije sveta?

zoran

pre 4 godine

Možemo samo da im zavidimo. Ostalo im samo još jedno neotvoreno poglavlje.

rgh

pre 4 godine

Znamo da ce nedeljni zakon prvo biti donet u Americi a zatim ce ceo svet uciniti isto. Nedelja je zig zveri.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija