• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.07.2019

14:55

DODIK NA GODIŠNJICU ZLOČINA U BRATUNCU: Mora da se prekine SRAMNI ZAVET ĆUTANJA SVETSKIH MOĆNIKA O STRADNJU SRBA!

Balkan

DODIK NA GODIŠNJICU ZLOČINA U BRATUNCU: Mora da se prekine SRAMNI ZAVET ĆUTANJA SVETSKIH MOĆNIKA O STRADNJU SRBA!

Podeli vest

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Bratuncu da će biti prekinut "sramni zavet ćutanja svetskih moćnika", koji to namerno čine i dela sarajevske elite o stradanju Srba u Podrinju, jer veoma dobro znaju šta se tu dešavalo od 1992. do 1995. godine

On je, na obeležavanju 27 godina od zločina koji su nad srpskim narodom u srednjem Podrinju počinile muslimanske snage od maja do decembra 1992. godine istakao da je skoro svaka kuća srednjeg Podrinja zavijena u crno i da je to mesto strašnih zločina u kojem su samo žrtve dobile ime, ali ne i nalogodavci, iako su njihova imena nezvanično svima poznata.

Dodik je podsetio da za zločin nad Srbima u Podrinju niko nije odgovarao, prenosi RTRS.

- To što oni ćute, ne znači da se zločin nije dogodio, ne znači da oko 3.500 Srba, uključujući žene i decu, ovde nisu stradali na najmonstruozniji način - rekao je Dodik i primetio da ni danas u Bratuncu nema predstavnika međunarodne zajednice i da je prisutan samo ruski ambasador Petar Ivancov.

SRPSKA NEĆE DOZVOLITI DA NJENOM TERITORIJOM PATROLIRA POLICIJA IZ FBIH: Zabranjen im je ulazak u RS zauvek, ako prekrše naređenje...

Dodik je naveo da postoji zavera u odnosu prema Srbima, od kojih se traži nova poslušnost.

On je istakao da su Srbi kroz istoriju naučili da nemaju slobodu ako nemaju svoju državu i ukazao na važnost postojanja Republike Srpske.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je na području Podrinja izvršen najveći zločin nad civilima Republike Srpske u proteklom ratu i istakao da Vlada RS ulaže velike napore kako bi istina o srpskim žrtvama izašla na videlo i da bi zločinci odgovarali za počinjena zlodela.

On je napomenuo da ne sme da bude dozvoljeno negiranje srpskih žrtava i selektivan pristup pravdi.

- Žrtve koje je podneo narod Podrinja ne smeju biti zaboravljene, a istinu treba da prenosimo generacijama koje dolaze. Od pravde za srpske žrtve Vlada neće odustati, sve dok zločinci ne budu kažnjeni, a duše stradlih ne nađu mir i spokoj - rekao je Višković i uputio izraze najdubljeg saučešća porodicama staradalih.

SRPSKA IMA PRAVO DA ODLUČI HOĆE LI DA BUDE SAMOSTALNA, do ostane u BiH, ILI DA SE PRIKLJUČI SRBIJI! Američki profesor šokirao Sarajevo!

U srednjem Podrinju su muslimanske snage od maja do decembra 1992. godine ubile 3.500 Srba.

U tom periodu u srebreničkoj opštini ubijeno je više od 400, a u bratunačkoj 560 Srba, većinom civila, među kojima veći broj žena i dece, uništena su 43 srpska sela sa više od stotinu zaselaka, kao i više verskih objekata, devastirana groblja i polupani skoro svi krstovi u srpskim selima.

Obeležavanje 27 godina od stradanja Srba u Podrinju posvećeno je svim srpskim žrtvama iz tog kraja u ratu na prostoru bivše Jugoslavije, a organizuje se kao znak sećanja na stradanje Srba na Petrovdan 1992. godine u selima oko Srebrenice i Bratunca, kada je ubijeno 69 i zarobljeno 22 vojnika i civila, od kojih niko nije preživeo.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
grof01

pre 4 godine

Zipa karte kod Inforerovaca :) Mokri snovi ha? Mala korekcija,BiH je 100% u AVNOJ-evskim granicama,Srbiji fali 1/4 teritorije,odnosno to je Republika Kosovo,a onaj dio gdje su Vojvodina i Sandžak treba biti pod upitnikom jer će po svoj prilici biti samostalne države,dok jug srbije ide Kosovu :)

Samosvesna građanka

pre 4 godine

Dodik: Kada će Savet ministara BiH? Vanga nije živa, ne zna se Takav naslov je iznad teksta objavljenog na sajtu B92, ali u tekstu nije napisana ni jedna reč o tome ubog čega je Dodik boravio u Bratuncu. I onda se oni iz B92 čude što ih normalni građani smatraju antisrpskim medijem.

Samosvesna građanka

pre 4 godine

Dodik: Kada će Savet ministara BiH? Vanga nije živa, ne zna se Takav naslov je iznad teksta objavljenog na sajtu B92, ali u tekstu nije napisana ni jedna reč o tome ubog čega je Dodik boravio u Bratuncu. I onda se oni iz B92 čude što ih normalni građani smatraju antisrpskim medijem.

Ime

pre 4 godine

Čekamo dve decenije da u Bratunac , na taj dan, ode prvi čovek Srbije...da ode i da pokaže da su srpske žrtve vredne, da ih nećemo zaborabiti, da jesu! Pa nećemo valjda čekati i sramno ćutati 70 godina, kao za Jasenovac... da se Srbi iz Srbije sete.

sudija

pre 4 godine

Ako oni to priznaju onda se njima moze suditi za ratne zlocine protiv Srba kao i muslimanima i hrvatima. Zato oni to precutkuju jer ce isplivati prava istina o njihovoj umjesanosti u gradjanski rat u ex Jugoslaviji.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija