• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

14.07.2019

11:10

(FOTO) USTAŠKA POSLA! Ispisali mu na kolima "Ubi Srbina", a nije Srbin!

Balkan

(FOTO) USTAŠKA POSLA! Ispisali mu na kolima "Ubi Srbina", a nije Srbin!

Podeli vest

Muškarac koji je koristio automobil beogradskih tablica, na kojem je prošle nedelje u Splitu ispisano "Ubi Srbina", uopšte nije Srbin, prenosi portal Dnevnik.hr

U pitanju je mladi Holanđanin, poreklom iz BiH, koji je sa prijateljima iznajmio automobil u Beogradu.

Hteo sam trojici prijatelja iz Holandije da pokažem prekrasne gradove na Balkanu i gde je moj otac živeo i radio. U Beogradu smo iznajmili automobil, a planirali smo da posetimo Sarajevo, Mostar, Split, Zagreb i da se vratimo u Beograd - ispričao je mladić za Dnevnik.hr.



On je naveo da je automobil bio parkiran na javnom parkiralištu ispred apartmana u kojem je sa prijateljima bio smešten.

U subotu, 6. jula videli smo da je automobil išaran nečim crvenim, da je levi retrovizor slomljen i da je zadnja registarska tablica nestala. To smo prijavili policiji. Očistili smo automobil i već sledećeg dana napustili Split - rekao je mladić.

Kada su stigli u Beograd, mladiće je čekalo iznenađenje.

Rekli su nam da smo na vestima. Pokazali su nam fotografije s tekstom ''ubi Srbina'' na haubi. Moji prijatelji i ja bili smo šokirani. Hteo sam da im pokažem kako je Split lep, a ne da treba da se bojite ako vozite iznajmljeni automobil iz Srbije. Osim toga, nemamo nikakve veze sa Srbijom - ispričao je mladić.

On je rekao da mu je žao što se incident dogodio, pogotovo što su mladići izgubili mnogo vremena sa policijom, ali je dodao da je, na sreću, automobil bio osiguran.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dušan Kajfeš

pre 4 godine

Super je ova džamija koju ste ubacili iza rive. Još je lijepša od Aje Sofije

Muhamed555

pre 4 godine

debilu tamo ne postoji đamija to je fotomontaza gluplji si i od novinara informera

SS

pre 4 godine

Svašta naivci jedni,pa i da je zalepio domovnicu na šoferku,đaba bi mu bilo jer su tablice srpske,a to je za ustašku gamad bitan povod.Kako ne shvatate više nego nas opterećujete ustaškim glupostima,a ko nema mozga neka ide i sa srpskim grbom na čelu u ustašiju i dalje.Sami smo krivi,a mogli smo imati svoj deo jadranskog mora.

Saradžogla

pre 4 godine

Подножје Авале. Стаде ауто са хрватским таблицама и ја добих питање: - Господине,могу ли да овде слободно да оставим ауто док купим нешто у продаваоници? Ракох му да је то овде увредљиво питање.И да ауто му нико неће ни погледати.Човек је дошао из Хрватске да посети свога рођака хрвата који је утекао у Србију јер је био на списку ,,да не љуби мађара Фрању Туђмана,,!На интернету има податак да подавалско село у свом саставу има десет особа који се декларишу као хрвати.И да су сви избеглице који су се овде ситуирали и не пада им на памет да се врате у Хрватску.

Jozica

pre 4 godine

I ja bi volio živjeti u Srbiji, prekrasna zemlja puna dobrih ljudi,

Izbori 2024

Vesti

Važno je da se čula istina! Maja Gojković: Podrška predsedniku Vučiću, koji se argumentovano i hrabro borio za interese Srbije u SB UN!
Politika

Važno je da se čula istina! Maja Gojković: Podrška predsedniku Vučiću, koji se argumentovano i hrabro borio za interese Srbije u SB UN!

Dajem punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji se argumentovano i hrabro borio za interese Srbije u Savetu bezbednosti UN, najvišem forumu svetske politike. Naša zemlja je u prethodnom periodu suočena sa izuzetno teškim pitanjima samo zbog posvećenosti slobodoljubivoj i samostalnoj politici i zbog apsolutne odlučnosti da odbrani interese svoje države i naroda, koji je izložen najvećim izazovima decenijama unazad.

23.04.2024

09:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20