• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.07.2019

09:38

ZAEV SE PONIZIO PRED GRCIMA I PRED CELIM SVETOM! PRIZNAJEM, MAKEDONIJA JE KRALA TUĐU ISTORIJU!

Balkan

ZAEV SE PONIZIO PRED GRCIMA I PRED CELIM SVETOM! PRIZNAJEM, MAKEDONIJA JE KRALA TUĐU ISTORIJU!

Podeli vest

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev izjavio je u intervjuu za grčku televiziju "Alfa" da su Makedonci prisvajali svetsku, balkansku i tuđu istoriju

- Naš pokušaj da se promeni naša istorija preuzimanjem svetske, balkanske i tuđe, pritom ne vodeći računa kako to utiče na naše susede, doveo je do toga da bukvalno budemo u svađi sa skoro svim susedima. Na taj način su se zatvorili svi procesi u EU i NATO integraciji - rekao je Zaev, a prenosi makedonski portal a1on.

Ta izjava izazvala je snažne reakcije na društvenim mrežama, a građani Severne Makedonije optužuju svog premijera da je to izjavio kako bi se dodvorio susedima.

ZAEV LJUT NA BUGARE: TO NE MOŽE TAKO, PROTESTNA NOTA SOFIJI: Nismo mi Severni Makedonci!

Zaev je u intervjuu za grčku televiziju "Alfa" govorio i o tačkama Prespanskog sporazuma koji regulišu status makedonskog jezika i slovenskog porekla makedonskog naroda. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marcco

pre 4 godine

To su radili ne zato što nisu imali svoju istoriju već zato što su umislili da su "Makedonci", potomci Aleksandra Velikog a ne Srbi. A svaki Srbin bi umesto gordosti, trebao da oseća stid što dobar deo srpskog naroda, svakih 50/100 godina, odlući da nisu Srbi... Zapadni Hercegovci, Bošnjaci, Makedonci, Crnogorci...

Stojan

pre 4 godine

Pa nisu Srbi za to krivi. Kriva je pohlepnos ponekih, pa rimoravanje drugih, pa nasilno prekrstavanje, pa islamizacija itd. itd. Kako mozete takvu glupost da kazete, kao da niste ni jednu knjigu procitali.

Marcco

pre 4 godine

Ma gluposti. Ako te neko primora da promeniš veru onda ne postaneš veći Turčin od samih Turčina. Pusti me sa tim knjigama... ima ih raznih. Nije istina u jednoj knjizi. Osim toga, ko je primorao Makedonce, Crnogorce, Zapadne Hercegovce a ovi zadnji su tako "primorani" postale najgore Ustaše.

sudija

pre 4 godine

Pa i Aleksandar Veliki ili Makedonski je bio Srbin kao i cjela Makedonija do Krita koju su naseljavali Srbi.

Ludi milojko

pre 4 godine

Ma cevej se uzvinio sti je vlada pred njegove ona VMRO-a i Grujevsjog prisvajala istoruju i trisila pare na gkupe spimenike i fontane , neko mora da ispravlja glupisti jad ih druga budala napravi...

Deran

pre 4 godine

Ovaj ko Tadic, samo se izvinjava, hahahaha. Podguzna muva zapada takodje.

Joop

pre 4 godine

Udavaca,prodavac istorije,a kada bude raspustenica,rzace mnogi na na njega, tražiće i on azil negde,zovi bili pa videli.

Stefan

pre 4 godine

Pa i jesu krali, kako nacija koja je stvorena 45' moze i imati istoriju?!

Prvoslav ćirilično

pre 4 godine

Ћирилица: па него шта су него крали, понајвише српску историју! Македонија је само територија коју су насељавали срби, грци и бугари! Македонци нису ни постојали, Њих је коминтерна и Тито промовисали у народност а потом у народ. Сад се обраћају папи да их он подржи, ато кошта-цена је унијаћење! Срам вас било што тражите латиницу, ви сте папине слуге!

Realno

pre 4 godine

Једино је "проблматично" што је све речено истина! Народ " у настанку" измишља , просваја и фалсификује! Заев је имао храбрости да то и јавно призна! Погледајте на шта личи Скопље, као кулисе за снимање нискобуџетског "квазиистријског" спектакла! Имамо ми јш таквих примера око нас: Бошњаци, Шиптари, милогорци, Хрвати ! Потребно је "попунити празнине" у којима су Срби историјски доминантни....

Deda Gorčilo

pre 4 godine

Nije se Zaev ponizio, prosto on je rekao surovu istinu. Makedonija je komunistička tvorevina sa lažnom istorijom i izmišljenim narodom. Istina jeste neprijatna za neke ali je realnost i istina.

Ivan

pre 4 godine

Nije se obrukao samo je istinu rekao nemogu Srbi Albanci i Bugari da budu Makedonci posteno izvinjenje

RINGISPIL

pre 4 godine

Pazi krali istoriju, ćuksovi makedonski i MUDA Kraljecića MARKA bi prodali za neki evro.

nemanjic

pre 4 godine

Morao je da prizna istinu. Tacno je da su krali i jos uvek kradu tudju istoriju. Pogledajte sta su napravili od dela Skoplja. Gradjevine u antickom stilu, statue...Jadno i bedno. Tako rade narodi, koji nemaju svoju istoriju. Ima njih jos u nasem okruzenju. E, zato i ne vole Srbiju i Srbe. A, nama puca prsluk zbog toga. Znamo i ko smo i sta smo.A, oni???

Stojan

pre 4 godine

To se desava kad se odreknu svoje srepske proslosti, svojih srepskih korena i maltene svega sto ih je cinilo narodnosti i za cega imaju dokazi i istorija. Nikako ne mogu da dokazu da su bili Grci, a Aleksandar Makedonski je zvanicno priznat kao Grk zato i gube svoju narodnost i svoju drzavu. Zato moraju i da priznaju da su krali od suseda, misleci od Grka. Sami su sebe unistili.

sudija

pre 4 godine

Sta se sa vama desava? Oduvjek ste bili Juzna Srbija i dio srpskog naroda. Sta sad glumite kad nemate nikakvu istoriju kao ni hrvati ni bosnjaci a ni crnogorci.

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija