• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.07.2019

13:05 >> 13:09

HRVATIMA ZBOG OVOG REGION UMIRE OD SMEHA! Postavio zastavu s petokrakom na svinjac, kaznu za to mora da plati u dinarima, JE*IGA, OSTAO IM ZAKON IZ JUGOSLAVIJE!

Balkan

HRVATIMA ZBOG OVOG REGION UMIRE OD SMEHA! Postavio zastavu s petokrakom na svinjac, kaznu za to mora da plati u dinarima, JE*IGA, OSTAO IM ZAKON IZ JUGOSLAVIJE!

Podeli vest

Stanovnik Đulovca kod Daruvara proteklog je vikenda postavljao novi krov na svinjcu u svom dvorištu, a umesto šahovnice postavio je zastavu bivše socijalističke Hrvatske sa petokrakom, preneo je portal Index

Ovog "domaćina" (58) odmah je nadležnima prijavio neko od komšija i to zbog provokacije, da bi zatim u dvorište "banuli" policajci, piše Index.

Oduzeli su mu, kako se navodi, neprikladnu zastavu i uručili mu prekršajni nalog zbog prekršaja Zakona o grbu, zastavi i himni RH te zastavi i lenti Predsednika RH.

Muškarcu, čiji identitet se ne otkriva, preti novčana kazna u dinarskoj protivrednosti od 20 do 50 DM. 

Inače, Index piše i da mu zato što je postavio staru zastavu Hrvatske preti i stara kazna, u nemačkim markama, a koja se preračunava u dinare, valutu bivše Jugoslavije. 

Zakon koji reguliše ovu oblast nije menjan od 1993. godine, podseća Index.

Index komentariše da sada čoveku iz Đulovca, zbog zastave iz bivše države, barem zvanično, preti kazna u valuti bivše države, a Republika Hrvatska s druge strane želi da ga kazni jer na svinjac nije postavio zvaničnu državnu zastavu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
BRAVO

pre 4 godine

Ima jedna stvar koja nije za smejanje, vec za plakanje, a tice se ove nase nazovi drzave. Jug Srbije je narocito u ovo vreme prepun zastava koje nisu srpske i protive se svakom zakonu o zastavi i isticanju zastava i drugih drzavnih simbola. Toliko ima prekrsaja ove vrste da bi se mogao u budzet staviti jos jedan drzavni proracun, ili mozda to i nije vise Srbija, ali ja to neznam.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija