• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.08.2019

17:50

KAKAV GEST! OTVORENA HALA KOSOVO I METOHIJA U HAN PIJESKU! Jović: Hvala Dodiku, BiH nije i neće priznati tzv. Kosovo!

Balkan

KAKAV GEST! OTVORENA HALA KOSOVO I METOHIJA U HAN PIJESKU! Jović: Hvala Dodiku, BiH nije i neće priznati tzv. Kosovo!

Podeli vest

Uz prisustvo predstavnika vlasti Republike Srpske i Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije, u Han Pijesku je danas otvorena sportska hala koja nosi ime južne srpske pokrajine i svedoči, kako je poručeno na svečanosti, o srpskoj slozi, ljubavi i solidarnosti

Dvorana Kosovo i Metohija, nekada Sokolski dom, nije upotrebljavana više od dve decenije, i rekonstruisana je tokom protekle dve godine sredstvima opštine Han Pijesak, Vlade Republike Srpske i bivšeg predsednika RS Milorada Dodika.

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović izrazio je uverenje da će u budućnosti biti sve više projekata koji povezuju Srbiju i Republiku Srpsku i jačaju srpsku slogu. 

- To što ste ovu sportsku salu nazvali Kosovo i Metohija je mali znak solidarnosti, ali našem narodu na Kosmetu to mnogo znači. Znaju naši ljudi na KiM da nisu sami i da njihovu borbu za slobodu najbolje razumete vi koji živite ovde u RS. Često našim ljudima na KiM i sam kažem da od vas iz RS najbolje mogu da nauče kako se sloboda voli i čuva - rekao je Jović.

SNS ŠABAC: Vlast u Šapcu priznala nezavisnost Kosova



Jović je zahvalio svim porodicama iz Han Pijeska koje su u proteklim godinama ugostile decu iz južne srpske pokrajine, i izrazio zadovoljstvo zbog toga što će grupa dece iz te opštine RS i sa KiM uskoro zajedno letovati u Grčkoj, uz podršku Kancelarije za KiM. 

- Hvala vam svima još jednom na tome što se, i pored sopstvene muke, nesebično borite da sačuvamo naš narod na KiM, i posebno hvala Miloradu Dodiku, jer zahvaljujući njegovom jasnom protivljenju BiH nije i neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova - rekao je Jović.

Svečanosti su prisustvovali i načelnik opštine Han Pijesak Vlado Ostojić, izaslanik srpskog člana Predsedništva BiH Boško Tomić, kao i predsednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov, na čiji je predlog hala dobiila ime Kosovo i Metohija.

(VIDEO) VUČIĆ OTKRIO: Vrše veliki pritisak na mene: PRIZNAJ KOSOVO, IONAKO ĆEŠ POBEDITI NA IZBORIMA, a mi ćemo ti onda pomoći da Srbija uđe u EU!



Arlov je izjavio da je otvaranje hale poruka prijateljstva i solidarnosti čitave RS Srbima na Kosovu i Metohiji.

- Ovo je poruka našem narodu na KiM koliko je celoj RS stalo, i sve je ovo nastalo iz jednog projekta našeg odbora da spojimo decu sa KiM i iz RS - kazao je Arlov. 

Sportska dvorana Kosovo i Metohija biće široke namene i koristiće se za sportove bez lopte, kao i za svečanosti i prijeme. Rekonstrukcija objekta je koštala 351.000 konvertibilnih maraka. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rodoljub

pre 4 godine

Hvala našoj braći sa one strane Drine i predsedniku Dodiku što su uz nas i što nas nekad postide i nauče kako se voli svoj rod i naše zemlje..!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija