• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.08.2019

19:07

LINTA: Krajem jula na hrvatskom ostrvu Murter ostećeno šest srpskih vozila!

Balkan

LINTA: Krajem jula na hrvatskom ostrvu Murter ostećeno šest srpskih vozila!

Podeli vest

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta saopštio je da je krajem krajem jula u kampu Jezera-Lovišća na ostrvu Murteru u Hrvatskoj oštećeno šest vozila sa srpskim tablicama

- Navedana vozila su izgrebana u jednom danu što pokazuje da je postojala smišljena namera - naveo je Linta u saopštenju i najoštrije osudio takvo vandalsko ponašanje.

On ocenjuje i da je u pitanju jedan u nizu organizovanih napada proustaške grupe koja ima zadatak da oštećuje srpska vozila, širi strah i uzmenirenost i ugrožava bezbednost građana srpske nacionalnosti, a kako bi se poslala poruka da Srbi nisu dobrodošli u Hrvatkoj. 

POKUŠAVA DA SE OPERE NA SVE NAČINE! ZAEV SE BRANI PREKO FEJSBUKA: Pozivam organe da u celosti da istraže ovaj slučaj!

Linta navodi i da je prema nezvaničnim informacijama krajem jula na području od Šibenika do Zadra oštećeno oko 100 srpskih vozila. On ukazuje i da hrvatska policija ni ranije, a ni sada nije pronašla organizatore i počinioce vanadalskog ponašanja.

- To znači da Hrvatska još dugo vremena neće biti moderna i tolerantna evropska država", zaključio je Linta - saopštio je Savez Srba iz regiona.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dikan

pre 4 godine

Eeee, ali taaamoo takonlepooo mirisuuu borooovi, Eeee a tamo gooovooore nas jeeezik.. Eeeee a secam seee mljadostiiii... Ako moroni moronski. Ubijali nas, klali, proterivali, mrzeli, a vi ajte neka vam pljuju u kafu u psuju majku.. Ej vratis se sa mora.. Kako je bilo? Pa nisam imao nikakvih pronlema.. Pa kakva mazohistcka budala tereba da budezs da ti opis odmora bude.. Nisam imao problema.... Srbin je glup Srbin je proklet, ti ga ubijes a on hoce opet

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija