• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

15.08.2019

19:14

DECA KOJA SU SE OTROVALA NA BRODU KOD HVARA I DALJE KRITIČNO! Dečak i devojčica iz Italije imaju promene na mozgu!

Balkan

DECA KOJA SU SE OTROVALA NA BRODU KOD HVARA I DALJE KRITIČNO! Dečak i devojčica iz Italije imaju promene na mozgu!

Podeli vest

Petogodišnji dečak i 14-godišnja devojčica iz Italije koji su se otrovali ugljen-monoksidom na turističkom brodu kod Hvara i koji se trenutno nalaze u splitskoj bolnici, imaju određene promene na mozgu, pokazao je snimak magnetnom rezonancom

Zbog toga se oni i dalje nalaze u indukovanoj komi jer se lekari plaše od mogućih neuroloških problema koje mogli da imaju kada dođu svesti, odnosno kada više ne budu sedirani, prenosi Slobodna Dalmacija.

Kako se navodi, u ovom trenutku niko ne može da zna o kakvim se i koliko ozbiljnim promenama radi, a te promene su nastale kao posledica udisanja ugljen- monoksida.

UGLJEN MONOKSID UZROK TROVANJA NA BRODU NA HVARU! Obdukcija potvrdila da je muškarac preminuo od ovog gasa! Deca i dalje kritično!

- Oni se nalaze u indukovanoj komi i priključeni su na respirator, kako bi njihov mozak trebao što manje kiseonika, da bi se što bolje i što pre oporavio, odnosno kako bi bili što manji metabolički zahtevi mozga i da bi se pokušalo sa prirodnim procesom oživljavanja moždanih ćelija - rekao je jedan neurolog iz splitske bolnice.

Dodaje se i da je najverovatnije uzrok trovanja Italijana bio ugljen-monoksid - deca su stabilno, ali i dalje životno ugrožena, a lekari kažu da im je sačuvana funkcija bubrega što ne mogu da kažu pouzdano za ostale organe.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija