• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.08.2019

11:35 >> 11:40

ROTAVIRUS HARA CRNOM GOROM! Vlasti tvrde da zaraza nema veze sa izlivanjem fekalija u more

Balkan

ROTAVIRUS HARA CRNOM GOROM! Vlasti tvrde da zaraza nema veze sa izlivanjem fekalija u more

Podeli vest

Od početka meseca od crevnih infekcija izazvanih rotavirusima u Crnoj Gori obolelo je 38 osoba, od kojih je čak 36 dece

Najveći broj zaraženih je iz Podgorice, Cetinja i Budve, kako je saopšteno iz Instituta za javno zdravlje (IJZ), a prenose Vijesti.

(FOTO) FEKALIJE PREPLAVILE PLAŽU U BEČIĆIMA! Ekološki incident, turisti "zarobljeni" u hotelu, okolo se širi NEOPISIV SMRAD!

Kako su objasnili, crevne zarazne bolesti zbog visokih temperatura koje pogoduju razvoju mikroorganizama češće su leti.

Nekoliko građana kazalo je da su deca, koja borave u budvanskom naselju Bečići, zaražena rotavirusima jer je došlo do izlivanja fekalija na plažu i šetalište, a tvrde i da su se inficirala kupajući se u moru.

 

Iz Instituta kažu da se ne može tvrditi da su zaraženo kupajući se u moru, jer je u Budvi obolelo pet osoba, koliko i na Cetinju.

Kako navode, upoznati su sa kvarom kolektora kanalizacione mreže na delu Bečići-Rafailovići i prate situaciju.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Skretnicar

pre 4 godine

Crevna infekcija na Crnogorskom primoriju; 'PA TO NIJE NIKADA BILO". Cudno je bilo ako se neko vrati kuci bez crevnih infekcija narocito deca ( koja hoce da progutaju vodu dok se kupaju ). Jadni bas im sve ide naopako. Kako mi Lale kazemo: " Dodje mi za to da DRECIM "

flamantes

pre 4 godine

Ima se običaj da se prošire zaraze namjerno tokom sezone, tako su ranije bile ''zaraze'' salmonelom i rotavirusom dok smo bili u zajedničkoj državi i to uvijek početkom sezone.

flamantes

pre 4 godine

Svake godine se dogodi neka epidemija salmonele ili nečega sličnog, začudo uvijek sa navalom turista iz Srbije.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija