• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rs.sputniknews.com/informer.rs

23.08.2019

12:26

(VIDEO) ORUŽJE DRUGE DRŽAVE NEĆE ŠETATI CRNOM GOROM! Marko Milačić došao na granicu s Albanijom pa milogoricima i šiptarima poslao jasnu poruku!

Balkan

(VIDEO) ORUŽJE DRUGE DRŽAVE NEĆE ŠETATI CRNOM GOROM! Marko Milačić došao na granicu s Albanijom pa milogoricima i šiptarima poslao jasnu poruku!

Podeli vest

Predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić, na poziv uznemirenih meštana, obišao je pogranični dio između Crne Gore i Albanije, koji je proteklih dana bio u žiži javnosti, i to zbog upada albanske policije

Milačićevu izjavu prenosimo u celini:

"Došao sam na lice mesta, u selo Kuti, kod Andrijevice, u pograničnom pojasu između Crne Gore i Albanije, a koje je poslednjih dana bilo u žiži regionalne javnosti zbog upada policijskih snaga Albanije na našu teritoriju zbog, po svemu sudeći, izviđanja terena.

I dok iza mene vidite granicu Crne Gore i Albanije, podsetiću vas da je Ramuš Haradinaj rekao da je tkz. Kosovo uspelo da zaštiti svoje granice i da je uspeo da se dogovori sa Duškom Markovićem oko ispravljanja demarkacione linije u potezu Kule i Čakora, ali i da je crnogorska policija izašla u javnost s pričom o "zajedničkoj akciji" tek onda kad je priča o upadu albanskih patrola izašla u medije i kad su, doslovce, provaljeni.

Zamislite kako se oseća jedan domaćin, jedan Srbin i Crnogorac, kada jednog jutra ugleda ispred svoje kuće naoružana lica u uniformama druge države. Je li to bezbednost o kojoj nam svakodnevno priča aktuelna vlast? Je li to državnost i državotvornost u koju se svakodnevno zaklinju? Je li to suverenost Montenegra koju svakodnevno čuvaju od opasnih srpskih intelektualaca, pisaca, muzičara i pesnika?

Pre dvadesetak godina sve karaule na ovom području, u kojima je bilo oko 150 vojnika, prepuštene su propadanju. Toliko vojnika koji su štitili granicu Crne Gore danas je zamenilo svega par graničnih policajaca. Takođe, u Andrijevici se pravi kasarna po NATO standardima, očigledno da bi time osigurali nove granice i izgradnju NATO baze na beranskom aerodromu. Sve ovo su preduslovi za stvaranje "velike Albanije".

Došao sam da bih pružio podršku našim ljudima, pogotovo uznemirenim porodicama koje su se javile, ali i da bih poslao jasnu poruku: ako se Duško Marković, Ramuš Haradinaj i Edi Rama dogovore iza leđa građana o rasparčavanju naše teritorije (što očigledno rade uz amin njihovih stranih mentora) odavde im obećavam da će to biti kratkog daha i da će taj akt i te granice trajati isto koliko i vlast Mila Đukanovića.

Ako već Duško Marković i Milo Đukanović to ne smeju i ne žele, ako im je beskonačna odanost stranim mentorima, preča od teritorijalne celovitosti države koju kažu da predstavljaju i naroda koji navodno predvode, dakle, ako to već neće ili ne smeju oni koji bi to trebalo da urade, onda vas ja, ratni zločinci Haradinaj i Tači, kao i predstavnici Albanije, pozivam da se okanete crnogorske teritorije i provokacije naših građana. Zločinci Haradinaj i Tači, ali i vaši mentori Rama i drugi, dalje ruke od naših granica, dalje ruke od Crne Gore.

UHAPŠENI NAPADAČI NA SRBE?! Policija u Hrvatskoj privela dve osobe zbog drugih prekršaja, ali sumnja se da su ODGOVORNI ZA HAOS U KNINSKOM KAFIĆU!

Pozivam i aktuelni režim da se bar potrudi da sačuva elementarno dostojanstvo države, nepovredivost granica i sigurnost stanovnika, da umesto prežanja i režanja na svoje građane koji se nisu odrekli predaka i vere, odlučno reaguje na oružje druge države koje se šeta Crnom Gorom.

Prava Crna Gora će braniti svaki metar naše zemlje i biti uz naše građane, gdje god bude trebalo. I neka svako zna: ne bojimo se ni "velike Albanije", ni malog Mila Đukanovića. Na samom kraju poljubiću istinsku zastavu Crne Gore, crnogorsku trobojku, kako sa teritorije Crne Gore, tako i sa teritorije Albanije."


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marija

pre 4 godine

Crni Milo, srbe napada zbog pesama, a teroristi mu se šetaju po državi uzduž i popreko. Ko zna šta će biti sa Crnom gorom. I oni i makedonci, svesno su ušli u pogubnu vezu sa šiptarima, sad neka im je bog u pomoći.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!
Košarka

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!

Navijači košarkaške reprezentacije Srbije sa nestrpljenjem iščekuju Olimpijske igre, koje će narednog leta biti održane u Parizu! Svi se nadamo da će selektor Svetislav Pešić moći da računa na najbolje igrače kojima Srbija raspolaže, a tu se pre svih misli naravno na Nikolu Jokića. Dok čekamo rasplet NBA plej-ofa kako bismo dobili odgovor na pitanje da li će jedan od najboljih košarkaša današnjice predvoditi ekipu u glavnom gradu Francuske, želja kod pojedinih igrača se ne dovodi u pitanje! Jedan od onih koji će se staviti na raspolaganje Pešiću jeste Aleksej Pokuševski!

18.04.2024

10:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija