• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

05.09.2019

16:21

(FOTO/VIDEO) MILOGORCI, USTAŠE VAM APLAUDIRAJU! SKLONJENE ĆIRILIČNE TABLE SA MOSTA U PODGORICI! Milačić: Pa taj most su nam RUSI POKLONILI!

Balkan

(FOTO/VIDEO) MILOGORCI, USTAŠE VAM APLAUDIRAJU! SKLONJENE ĆIRILIČNE TABLE SA MOSTA U PODGORICI! Milačić: Pa taj most su nam RUSI POKLONILI!

Podeli vest

Prava Crna Gora saopštila je danas da je lokalna vlast sa Moskovskog mosta u Podgorici uklonila ćirilične table i postavila nove, latinične, što do sada niko nije primetio, "niti su nadležni obrazložili ovu odluku"

Lider Prave Crne Gore Marko Milačić zbog toga je uputio pitanje nadležnima zašto je to urađeno "iza leđa građana".

Foto: Printskrin/facebook/Marko Milačić

On pita ko je doneo odluku da se na Moskovskom mostu, čija je čelična konstrukcija poklon iz Rusije, postave nove table sa latiničnim natpisima,i da li je ta odluka plod domaće ''pameti'' ili pritisaka spolja", prenosi RTCG.

 

 


"Dokle ide politička patologija zvanične Crne Gore, pa i njena anti-ćirilična politika, idealno se vidi na ovom primeru: bogatstvo naše kulture, naše pismo, ćirilica, toliko smeta zvaničnom Montenegru, da pribegavaju i ovakvim metodama, preko noći, tajno i volšebno, perfidno i pokvareno, bez ikakvog obaveštenja, skidaju ćirilicu, postavljajući latinicu u centru Glavnog grada", rekao je Milačić.

 

 

KAMENUJU SRPSKE KUĆE, A HRVATSKE VLASTI ĆUTE! Nakon incidenta u Donjim Biljanima izostala reakcija policije


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vera

pre 4 godine

Treba da se odbaci to vizantijsko satanističko zlo koje je podelilo narod isto ko i vizantija sa verom pa onda i sa pismom eto nije ni čudo da samo pravoslavne zemlje koriste ćirilicu.

Net

pre 4 godine

Dana Budisavljević: 'Stepinac je pružio krucijalnu pomoć u spašavanju pravoslavne djece"

flamantes

pre 4 godine

Staklene ploče su oštećene već godinama dva mjeseca poslije postavljanja, postavljene su nove i uopšte nije bitno da li je azbuka ili abeceda, na kraju Crnogorci imaju svoju azbuku različitu od srpske ćirilice.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija