• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rs.sputniknews.com/informer.rs

18.09.2019

18:53

MILAČIĆU ĆE BITI SUĐENO PO KRATKOM POSTUPKU! Lider Prave Crne Gore u pritvoru, večeras u 20 sati izlazi pred MILOVU INKVIZICIJU!

Balkan

MILAČIĆU ĆE BITI SUĐENO PO KRATKOM POSTUPKU! Lider Prave Crne Gore u pritvoru, večeras u 20 sati izlazi pred MILOVU INKVIZICIJU!

Podeli vest

Predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić i ostali članovi Prave koji se nalaze u Upravi policije upravo su dobili status lica lišenih slobode, potvrdili su njihovi advokati

Kako se navodi su saopštenju Prave Crne Gore, njima je, zasad, na teret stavljen prekršaj iz Člana 11 Zakona o javnom redu i miru, ometanje ili omalovažavanje službenog lica u vršenju javnih ovlašćenja, za koji je zaprećena kazna u rasponu od 500 do 2.000 evra ili kazna zatvora do 60 dana.

Kako je objasnio jedan od advokata, tužilac se još uvek nije izjasnio da li će njima, osim navedenog prekršaja, na teret biti stavljeno i neko krivično delo, već će se o tome naknadno izjasniti.

(VIDEO) UHAPŠEN MARKO MILAČIĆ predsednik stranke Prava Crna Gora

„Po navedenom prekršaju, suđenje je inkvizicijski, ekspresno zakazano za 20 sati u Prekršajnom sudu, gde će predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić i ostali uhapšeni članovi Prave biti dovedeni sa lisicama na rukama, u policijskoj marici. Dakle, predsednik Prave Crne Gore i ostali članovi su sada i zvanično lišeni slobode“, navodi se u saopštenju Prave Crne Gore.

Crnogorska policija je oko 11.20 časova u centru Podgorice uhapsila predsednika Prave Crne Gore Marka Milačića i generalnog sekretara te partije Vladislava Dajkovića.

Milačiću je policija stavila lisice na ruke nakon što se popeo na krov automobila i pokušao da održi govor ispred zgrade Vrhovnog državnog tužilaštva.

(FOTO) MILAČIĆA HAPSE KAO POSLEDNJEG KRIMINALCA! Pogledajte iživljavanje milogorske policije posle koje je lider Prave Crne Gore završio u bolnici!

Do incidenta je došlo oko 11 časova kada je, kako tvrdi Milačić, policija „nepropisno i nezakonito“ zaustavila vozilo Prave sa rekvizitima, nakon što su pokušali da održe pres-konferenciju ispred zgrade Vrhovnog državnog tužilaštva. Tokom akcije policajci su koristili i sprej za oči.

Milačić je putem Fejsbuka saopštio da su mu prilikom hapšenja nanete telesne povrede u vidu frakture palca leve šake, kao i da su mu se pojavili hematom i ogrebotina u predelu ruku i leđa. Milačić je zbog toga iz Uprave policije vozilom Hitne pomoći prebačen u Urgentni centar.

BONUS VIDEO:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija