• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.02.2015

09:09

VESIĆ U TORINU Beograd će biti najpoželjnije mesto za investicije u narednoj deceniji!

Beograd

VESIĆ U TORINU Beograd će biti najpoželjnije mesto za investicije u narednoj deceniji!

Podeli vest

Beograd će naredne decenije biti najpoželjnije mesto u Evropi za investicije, poručio je gradski menadžer Goran Vesić u Torinu


- Naredne decenije Beograd će biti najpoželjnije mesto u Evropi za investicije. Italijanske kompanije su bile prethodnih decenija u Srbiji i zato ne propustite šansu kada mnogi žele da dođu u Beograd i zauzmite na vreme svoje mesto. Beograd i Srbija vas čekaju raširenih ruku - poručio je Vesić u Torinu, gde boravi delegacija grada Beograda.

Delegacija Beograda boravi u poseti severnoj Italiji i gradu Torinu, a Vesić je sa pomoćnikom gradonačelnika Borkom Milosavljevićem imao sastanke sa privrednicima tog regiona i čelnicima Torina kojima su predstavljeni projekti za investiranje koje je pripremio Beograd, saopšteno je iz gradske uprave.

Vesić je napomenuo da je uprava grada Beograda pripremila nekoliko intersantnih projekata za koje traži partnere, navodeći da se daleko odmaklo u realizaciji najvećeg javno-privatnog partnerstva u Srbiji za deponiju Vinča, čija je vrednost između 250 i 300 miliona evra.

On je podsetio da je početkom februara istekao rok za slanje pisma o zainteresovanosti i da je 48 kompanija poslalo pismo o zainteresovanosti i pokazalo želju da investira u deponiju Vinča.

U drugoj polovini marta te kompanije će biti pozvane na konferenciju u Beograd, a raspisivanje tendera se može očekivati tokom leta ove godine, precizirao je Vesić.

On je italijanskim privrednicima predočio i da se daleko odmaklo u pripremi tendera za četiri podzemne garaže, da se narednih nedelja očekuje izbor kompanije koja će da završi prvu halu na Veletržnici, a da će potom grad tražiti partnere za drugu i treću fazu...

Vesić je takođe podsetio da ove godine u Beogradu kreće i trenutno najveća evropska investicija - projekat "Beograd na vodi".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set