• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.04.2015

08:13

OČISTIMO BEOGRAD Počela velika akicija uređivanja prestonice

Beograd

OČISTIMO BEOGRAD Počela velika akicija uređivanja prestonice

Podeli vest

Veliko prolećno čišćenje Beograda počelo je danas u osam ujutru, a gradski čelnici pozvali su građane da se uključe u akciju u kojoj će biti uklanjane divlje deponije, uređeni parkovi, očišćeno priobalje, grafiti i podzemni prolazi


Građani su do sada prijavili više od 500 divljih deponija i lokacija koje treba očistiti, a akcija će trajati do kraja aprila, kako bi se u maju posvetilo uređivanju prestonice.

Tokom prve sedmice biće sređene 32 lokacije u 10 gradskih opština, a biće i mnogo spontanih akcija kao rezultat saradnje sa opštinama i skupštinama stanara. U drugoj nedelji akcije čišćenja, radiće se na rubnim gradskim opštinama.

U akciji će učestvovati predstavnici Turističke organizacije Beograda, Komunalne policije, šest sekretarijata, devet JKP...

Gradski čelnici pozvali su građane i da se u što većem broju uključe u akciju, ističući da u njoj ne treba da učestvuju samo gradske službe, već da se promeni svest svih da Beograd treba da bude lepši, zeleniji i čistiji.

Kako su najavili iz Gradske uprave, pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević, clan Gradskog veća Dragomir Petronijević i direktor Beokom servisa Darko Glavaš, prisustvovaće početku akcije na Voždovcu, kod okretnice u Ulici Save Maškovića.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je, za poslednji petak u maju, kada je Svetski dan komšija, nekoliko dešavanja na kojima će biti sumirani rezultati i predstavljeni planovi za naredni period.


Vesić: Prioritet deponija u Vinči

Gradski menadžer Goran Vesić poručio je da je zaštita životne sredine prioritet gradske vlasti i poručio da je prioritet uređenje komunalne deponije Vinča, za šta će tender biti raspisan do jula.

Kako se navodi u saopštenju gradske uprave Vesić je sinoć, na obeležavanju 25 godina postojanja Sekretarijata za zaštitu životne sredine, rekao da je to su projekti zaštite životne sredine najvažniji koje Beograd ima.

- Najvažniji projekti koje imamo ove i narednih godina su upravo projekti iz ove oblasti. Prvi od njih je projekat uređenja komunalne deponije Vinča. Taj projekat je ranije bio pokrenut, a mi smo ga ponovo pokrenuli prošle godine zajedno sa Svetskom bankom. To će biti prvo veliko javno privatno partnerstvo u Srbiji, a njegova vrednost je između 250 i 300 miliona evra - objasnio je Vesić.
Prema njegovim rečima na nedavno održanoj investicionoj konferenciji u Beogradu o toj temi, prisustvovali su predstavnici 52 kompanije, što je, kako je rekao, pokazalo koliko je važan Beograd i koliko je za njih to zanimljiva investicija.

- Ovim projektom pokazujemo koliko nam je važna životna sredina, reciklaža i uređenje komunalne deponije. Najkasnije do juna ili jula raspisaćemo tender, a do kraja godine ćemo imati kompaniju koja će upravljati komunalnom deponijom - najavio je Vesić.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set