• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

08.05.2015

19:05

MALI: Beograd može da uči od Ljubljane!

Beograd

MALI: Beograd može da uči od Ljubljane!

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali danas je, tokom boravka u Sloveniji, poručio da Beograd treba da uči od Ljubljane, kao i da oba grada predstavljaju izuzetne turističke destinacije, te da svoje potencijale treba da ostavre u zajedničkoj saradnji


- Naša saradnja je u prethodnom periodu uglavnom bila bazirana na razmeni iskustava i stručnjaka u oblasti komunalnih delatnosti, socijalne i dečje zaštite, kao i u oblasti kulturne razmene. Imajući u vidu iskustva Ljubljane kao glavnog grada zemlje članice EU, mi ćemo raditi i na razmeni znanja i iskustva o procesu pristupanja EU, ali i iskustva sa korišćenjem programa i fondova EU - rekao je Mali.

On je dodao da, iako je proces EU integracija donekle izmenjen, iskustvo Slovenije može značajno da doprine kvalitetu procesa pristupanja Srbije EU, s obzirom na značaj Grada Beograda i loklanih samouprava u ovom procesu.

Inače, tokom boravka u Sloveniji, gradonačelnik Beograda prisustvovao je svečanoj sednici Gradskog veća održanoj povodom Dana Ljubljane.

Tom prilikom Mali se sastao sa gradonačelnikom Ljubljane Zoranom Jankovićem i ocenio da su Beograd i Ljubljana dva bratska grada koja imaju dobre odnose, ali da postoji prostora za još veću saradnju.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
stanko

pre 8 godina

Ma dokle Srpski politicari da uce od nekoga , Vucic o politici i ekonomiji, Sinisa Mali sada od Ljubljane , pa jeste li zavrsili uopste nekakave skole, dokle to uvlakacko ponasanje , da bi usli u EU , Srbiji je pun kur..c EU i poltronstva politicke '' elite'' koja to cini u ime Srbije

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set