• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.06.2015

10:51

VESIĆ: Centar Beograda uskoro pešačka zona!

Beograd

VESIĆ: Centar Beograda uskoro pešačka zona!

Podeli vest

Radovi na zameni granitnih ploča u Knez Mihailovoj i Čika Ljubinoj počeli su jutros i trajaće tri sedmice, a ideja je da "te žile kucavice" Beograda postanu uređenije i privlačnije za sugrađane i turiste koji dolaze u srpsku prestonicu, čiji će centar u narednih pet godina biti pretvoren u pešačku zonu

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da će radovi na zameni granitnih ploča koštati oko 2,5 miliona dinara:

- Te ulice su mesta gde dolazi najviše turista u Beogradu, uz Kalemegdan, i u njima se nalaze ploče koje su postavljene kada je rekonstruisana Knez Mihailova, a koje već desetak godina nisu u najboljem stanju, odnosno pomeraju se i prave problem gradanima prilikom hodanja - naveo je Vesić.

Kako je istakao, radovi su samo uvod u veći posao koji će se raditi tokom godine, a to je zatvaranje Zmaj Jovine do pošte, čime će biti sprečen ulaz automobila i kamiona u taj deo.

Istakao je i da će i ulica Vuka Karadžića u potpunosti biti pretvorena u pešačku zonu, a za saobraćaj će ove godine biti zatvoren i Obilićev venac do Zmaj Jovine.

- To je početak projekta pretvaranja centra grada u pešačku zonu, koji će trajati pet godina i u tom periodu ćemo kompletan centar između Zelenog venca, Braće Jugovića, Pariske, Tadeuša Košćuška i Trga Republike pretvoriti u pešačku zonu - objasnio je Vesić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Baja

pre 8 godina

Alo čoveče POKRPITE barem rupe na beogradskim ulicama još os pretprošle zime,od ove ne morate... Za moju kuću na Banovom brdu gde zivi 4 vlasnika i 5 porodica ste uzli 800 evra poreza na imovinu,kad se sabere ceo beograd to su milijarde. SRAMOTA.

srbija

pre 8 godina

Ceo centar Beograda ce biti pesacka zona sem za politicare, poslanike, tajkune i drndofone koji ce se sa posebnim nalepnicama vozikati i po centru.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set