• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

17.06.2015

19:19

GRADONAČELNIK MALI Do kraja godine znaćemo trasu prve linije metroa!

Beograd

GRADONAČELNIK MALI Do kraja godine znaćemo trasu prve linije metroa!

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izrazio je danas nadu da će se do kraja 2015. godine znati trasa prve linije metroa i da će Srbija sa francuskom vladom naći način za finansiranje tog projekta

- Nadam se da ćemo do kraja godine, kao što smo i obećali, imati tačnu ideju za trasu prve linije metroa i da ćemo sa francuskom vladom naći način za finansiranje ovog velikog i strateški važnog projekta za Beograd- rekao je Mali novinarima nakon sastanka sa predstavnicima Skupštine Francuske u Beogradu.

Gradonačelnik je istakao da je na sastanku bilo reči i o drugim projektima, među kojima je projekat upravljanja otpadom čiju objavu očekuje do polovine jula, kao i da su razgovarali o saradnji francuskih kompanija sa javnim komunalnim preduzećem "Beogradski vodovod i kanalizacija".

- Na Beogradu je važna i velika uloga, a to je da pokrenemo srpsku privredu i upravo ovi projekti o kojima smo razgovarali su važni za to- kazao je Mali koji je ukazao i na važnost privlačenja stranih investitora.

Predsednica Parlamentarne grupe prijateljstva Srbije i Francuske Martin Karijon Kuvrer kazala je da je cilj posete podrška Srbiji na njenom putu ka Evropskoj uniji (EU), kao i da se vidi koji su to projekti u kojima Francuska može da da doprinos i pomogne Srbiji.

- Gradonačelnik nam je predstavio ambiciozne planove koje Srbija, ali pre svega Beograd kao prestonica ovde ima na umu i planira da sprovede. Beograd je glavni grad, odavde će krenuti najveći projekti, a mi smo ovde da vas u tome propratimo i želimo da čestitamo gradonačelniku na velikoj snazi i volji i svim ambicijama koje je ugradio u nove projekte koji čekaju da budu realizovani- izjavila je predsednica.

Ona je navela da Srbija i Beograd mnogo rade na svom putu približavanju EU što se "vidi kroz projekte koje je gradonačelnik predstavio".

- Mi ćemo poruke o tim projektima preneti u Francusku sa nadom i željom da se češće viđamo i sarađujemo bliže i da budemo pored Srbije u onim trenucima koji će biti važni u veoma delikatnom trenutku za Srbiju kada osim ovih konkretnih projekata koji se realizuju, zemlja sprema i svoje pristupanje EU kroz otvaranje pregovora gde Francuska želi da iz najveće blizine proprati sve te projekte i pomogne Srbiji i ohrabri je u svim tim aktivnostima koji se tiču daljeg razvoja i približavanja Evropi- dodala je Martin Karijon Kuvrer.
 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NECE MOCI

pre 8 godina

Francuze je CIA poslala da se ukopavaju ispod Beograda. Jedino Moskva sme da ima seme beogradskog metroa i niko vise!! Jasno??

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set