• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.06.2015

21:16

BRAVO ZA BIR FEST! Festival dobitnik nagrade "Najbolje iz Srbije 2014"

Beograd

BRAVO ZA BIR FEST! Festival dobitnik nagrade "Najbolje iz Srbije 2014"

Podeli vest

Beogradski "Beer Fest" ovogodišnji je dobitnik nagrade "Najbolje iz Srbije 2014", a tim povodom večeras je organizovana proslava sa koje je poručeno da ta manifestacija godinama uspešno radi na poboljšanju imidža Srbije i Beograda u svetu

Za 12 godina postojanja, na beogradskom festivalu piva, bilo je oko 6,7 miliona posetilaca koji su mogli da uživaju u više od 530 muzičkih nastupa, degustiraju više od 200 brendova piva i učestvuju u brojnim društvenim kampanjama.

"Beer Fest", rečeno je večeras na svečanosti u Domu omladine, svake godine, tokom pet dana trajanja, poseti više od 700.000 ljudi.

- Velika nam je čast što smo uspeli da dobijemo ovakvu nagradu. To je generalno najveće priznanje u Srbiji koje jedan korporativni ili robni brend može da dobije - rekao je Tanjugu marketing menadžer "Beer Festa" Miloš Aleksić.

Kako je dodao, "Beer Fest" je navedenu nagradu dobio za prošlogodišnje festivalsko izdanje u kategoriji "Najbolja manifestacija u funkciji promocije Srbije".

Prema njegovim rečima, tu nagradu od 2004. godine dodeljuju Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Privredna komora Srbije i dnevni ekonomski list "Privredni pregled".

- Veoma nam je drago što je nagrada došla u ovom trenutku, pred promociju potpuno novog 'Beer Garden-a' - rekao je Aleksić i najavio da će ta manifestacija biti održana od 10. jula do 12. avgusta na makiškoj strani Ade Ciganlije.

On je naveo da je koncept "Beer Garden-a" sličan "Beer Festu" po tome što je ulaz besplatan i što će za 32 dana trajanja posetioci imati priliku da uživaju u brojnim muzičkim nastupima.

Akcenat će, kako je istakao, biti na više od 150 vrsta piva poreklom iz više od 40 zemalja sveta.
Inače, dva američka udžbenika iz kojih uče studenti na više od 350 univerziteta u svetu navode

- Belgrade Beer Fest" kao najbolji primer kako jedan festival treba organizovati i promovisati.
Britanski list "The Independent" je taj festival uvrstio na listu 20 svetskih festivala koji se moraju posetiti.

Prvi "Beer Fest" održan je 2003. godine sa ciljem promocije kulture piva festivalskog karaktera, uz nastupe poznatih domaćin i inostranih bendova, sa brojnim pratećim programima nalik minhenskom "Oktobar festu".

Tokom trajanja festivala, svake godine se realizuju višemesečne kampanje sa društvenim porukama, kojima se između ostalog, ukazivalo na značaj reciklaže, pozivalo na humanost, upozoravalo da se u isto vreme ne sme voziti i piti...

O značaju festivala za turizam, navode organizatori, govori podatak da gosti manifestacije u proseku troše 60 do 90 evra dnevno, dok je nematerijalna korist u građenju imidža Srbije i privlačenju sve većeg broja turista.
 



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set