• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

22.06.2015

23:10

ZABRINUTI Beograd na vodi zbunio bicikliste, pitaju šta će biti sa stazom?!

Beograd

ZABRINUTI Beograd na vodi zbunio bicikliste, pitaju šta će biti sa stazom?!

Podeli vest

Pred početak izgradnje "Promenade" na desnoj, beogradskoj obali reke Save, prvog objekta planiranog naselja "Beograd na vodi", šest beogradskih udruženja i organizacija pozvalo je danas bicikliste i druge građane da se u subotu, 27. juna okupe i prođu obalom reke.

Pred početak izgradnje "Promenade" na desnoj, beogradskoj obali reke Save, prvog objekta planiranog naselja "Beograd na vodi", šest beogradskih udruženja i organizacija pozvalo je danas bicikliste i druge građane da se u subotu, 27. juna okupe i prođu obalom reke.

Oni će tako videti kakav problem nastaje kada se, kako je najavljeno, uskoro zatvori jedina, veoma prometna javna gradska biciklistička i pešačka staza uz Savu koja povezuje Dorćol i Adu Ciganliju, te će se, umesto tuda, na toj relaciji morati kilometrima naokolo, duboko kroz Novi Beograd.

Povodom nedavne najave gradonačelnika Siniše Malog da će prvi deo "ogledne Promenade" "Beograda na vodi", dužine 300 metara, između Brankovog i Starog savskog mosta, biti završen u avgustu i sadržaće biciklističku stazu, "ulični mobilijar" i dečija igrališta, udruženja i organizacija ukazuju u saopštenju da se "nigde ne može pročitati kakav je tačan plan gradskih vlasti za ovaj pojas, i za alternativnu rutu dok taj deo staze bude u rekonstrukciji".

Udruženja i organizacije očekuju da Grad Beograd, dok radovi traju tokom leta, "obezbedi odgovarajući i najkraći mogući bajpas koji će nadomestiti tih 300 metara staze" na prvom delu trase buduće "Promenade" koja će, po jednima, biti ukupno dugačka dva kilometra, a po drugima, tri.

Takođe, piše u saopštenju, da se ne bi ponovila situacija kakva je na Zemunskom keju od Hotela Jugoslavija ka Gardošu, gde je staza takva da se pešaci i biciklisti mešaju, te je otežan promet i jednih i drugih, udruženja "očekuju da Grad Beograd na novoj promenadi obezbedi razdvojenu biciklističku stazu na kojoj se neće mešati pešački i biciklistički saobraćaj".

Udruženja i organizacije u subotu, 27. juna u 16:30 sati, najavljuju skup svih biciklističkih udruženja i biciklista na Trgu Republike da, kao i svake poslednje subote u mesecu, na manifestaciji pod nazivom "Kritična masa" ovog puta prođu beogradskim i novobeogradskim ulicama i ukažu na problem koji nastaje.

Vožnja počinje u 17 sati, a posle 11 pređenih kilometara, završiće se skupom "na spornoj promenadi, pitanjem 'Šta će biti sa stazom?' ".

Poziv i trasa "Kritične mase" koja u Beogradu redovno ima obezbeđenje Saobraćajne policije, su na https://www.facebook.com/events/1461819124131908/.

Saopštenje su potpisali Udruženje građana Ulice za bicikliste, Ciklo svet Srbija, Jugo cikling kampanja, Bajsologija, Beociklizacija i IBikeBelgrade

Prethodnu, jubilarnu, 50. mesečnu masovnu vožnju, "Kritičnu masu", ; biciklista su simbolično završili ispred Skupštine Grada Beograda da bi gradonačelnika Sinišu Malog podsetili na obećanja o rešavanju svakodnevnih problema biciklista na ulicama.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set