• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

20.07.2015

18:37

NEMAJU VODU! Građani blokirali Avalski put

Beograd

NEMAJU VODU! Građani blokirali Avalski put

Podeli vest

Stanovnici podavalskih koji nemaju vode već nekoliko dana, danas su blokrali Avalski put, zbog čega ni gradski i prigradski saobraćaj u tom delu grada uopšte ne funkcionise...

Kako su rekli agenciji Beta u Gradskom saobraćajnom preduzeću (GSP), do blokade saobraćaja došlo je oko 17 sati, kod ulaska u naselje Zuce.

- Naši autobusi na liniji 408 uopšte ne funkcionišu u tom delu grada, a jedan autobus je zarobljen u gužvi - rekli su Beti dispičeri u GSP-u i dodali da nemaju informacije kada bi moglo da dođe do normalizacije saobraćaja.

Kako je javio novinar agencije Beta, ne funkciniše ni prigradski prevoz, odnosno ne idu ni Lastini autobusi.

Jedna Beograđanka požalila se da kod naselja Jajinaca čeka autobus duže od sata, i da je putnicima na stanici prišao čovek prevoznika Laste, koji ih je obavestio o protestu građana i rekao da ne zna kada će doći autobus.

Pojedina podavalska naselja nemaju vodu već sedam dana, a poreduzeće "Beogradski vodovod i kanalizacija" je danas aplovalo na stanoništvo da vodom iz vodovoda ne zaliva useve i zelenilo, da ne puni bazena i ne rashlađuje pločnike, jer u pojedinim rubnim područjima Beograda već ima poremećaja u snabdevanju vodom.

U saopštenju se navodi da je najkritičnije u podavalskim naseljima Pinosava, Beli Potok, Zuce, Ripanj, Leštani, Vinča, Vrčin, a od juče i u Barajevu.

Merači protoka vode u tim mestima beleže i šest puta veću potrošnju od uobičajene što, dodaje "Beogradski vodovod i kanalizacija", nedvosmisleno upućuje na enormnu neracionalnu potrošnju.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragomir

pre 8 godina

НАРОД НА ДРУМ ПА НЕДАЈ ДА СЕ ПРОЛАЗИ И ... ЕТО ВОДА ДОЂЕЕЕЕЕЕ! А то да народ залива више од саксија са цвећем је мало су му га дали по лагању.Ја башту заливам бунарском водом а на десетак метара је извор воде.Није баш за пијење али,бато,за лађење пива ... убило се!Так'и ти је живот нас сељаци у околишу Београда!Нема шта нема а само може да нестане!Бато,гројзе набрекло па само да не поломи лозне гране!Биће вина и за поклањање.Прву ширу доносим у ИНФОРМЕР!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set