• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

10.08.2015

15:31

SINDIKAT PKB PROTIV PRIVATIZACIJE: NIje tačno da imamo gubitke

Beograd

SINDIKAT PKB PROTIV PRIVATIZACIJE: NIje tačno da imamo gubitke

Podeli vest

Poljoprivredna korporacija Beograd (PKB) iz Padinske Skele nema gubitke i to su neistine koje se plasiraju u javnosti svakodnevno kako bi se opravdala najavljena privatizacija te kompanije, izjavio je danas predsednik Samostalnog sindikata PKB korporacije Milisav Đorđević

On je agenciji Beta kazao da je PKB ove godine poslovao pozitivno i ima dobitak od 250 miliona dinara, iako iz gradskog budžeta korporacija nije dobila ni dinara, a prošle godine ostala je i bez premija za mleko, čime je oštećena za oko 500 miliona dinara.

- Neprimerene su izjave gradonačelnika Beograda i drugih koji predstavljaju Grad da PKB iz dana u dan beleži gubitke. Nije u redu što pljuju na PKB i prikazuju da radimo neuspešno, to su sve neistine koje se iznose da bi se opravdala prodaja. Mi radimo bez zastoja i proizvodni proces nam traje 24 sata - kazao je Đorđeviić.

On je naglasio da su zaposleni u PKB korporaciji jednoglasno protiv najavljene privatizacije, jer je praksa pokazala da nijedna privatizacija poljoprivrednih kombinata u Srbiji nije bila uspešna.

Prema Đorđevićevimn rečima "sramno je i to što se govori o privatizaciji, a da još nema ni zvanične procene kapitala PKB-a".

- Sad se pokušava oko 17.000 hektara državnog zemljišta uknjižiti kao zemljište PKB korporacije, čime se krši Zakon o poljoprivrednom zemljištu i ta uknjižba bila bi potpuno nelegalna - kazao je Đorđević, dodavši da je prvostepeni sud već poništio to uknjiženje.
Đorđević je naglasio da je predlog sindikata da država i dalje ostane većinski vlasnik kapitala PKB, a da se manjinski deo privatizuje i da se, u krajnjem slučaju, manjinskom akcionaru da da vodi firmu ako država nije sposobna da postavi menadžment.

- Istina je da imamo i teret starih dugova od oko 2,7 milijardi dinara, ali to je iz perioda kada se čuvao socijalni mir i kada nisu plaćani porezi i doprinosi. To nam sad stalno podmeću. Mi za to imamo rešenje, tako što bi se država namirila prodajom 50 do 100 hektara zemljišta po tržišnoj ceni, a PKB bi ostao da radi - kazao je Đorđević.

On je naveo i da u PKB ima ukupno 2.200 zaposlenih, zajedno sa dva zavisna preduzeća Ekolab i Agroekonomik, a da je u samoj korporaciji 1.900 zaposlenih.
Dodao je i da PKB iz Padinske Skele zauzima ukupno 30.000 hektara, a da obrađuje oko 22.000 hektara.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sladjan

pre 7 godina

ocete jos da kradete i imate pogodnosti !!!e nema vise !!!!

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set