• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.08.2015

14:06

BEOGRAD JE SPREMAN Na Bir fest stiže 700.000 ljudi!

Beograd

BEOGRAD JE SPREMAN Na Bir fest stiže 700.000 ljudi!

Podeli vest

Muzički festival 13. Belgrejd bir fest (Belgrade Beer Fest) održaće se u Beogradu od 19. do 23. avgusta, a očekuje se oko 700.000 posetilaca, rečeno je danas na konferenciji za novinare


- Bez ikakve sumnje, Bir fest je najposećenija manifestacija u Srbiji sa 700.000 posetilaca. Verujemo da će ovaj broj od 700.000 i ove godine biti ostvaren - rekao je ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić na konferenciji za novinare u Domu omladine.

Nadamo se bar trećini gostiju iz inostranstva, dodao je on.

Odmah iza "Bir festa", Ljajić je rekao da po posećenosti slede Leskovačka roštiljada sa oko 600.000 posetilaca, zatim Zaječarska gitarijada sa oko 200.000 posetilaca, Egzit 190.000, a tek završeni Sabor trubača u Guči oko 300.000 posetilaca. 

Ljajić je istakao da se tokom avgusta u Srbiji organizuje oko 160 manifestacija i da je država spremna da pomogne i druge gradove i organizacije u realizaciji ovih događaja.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je izjavio da je proteklih 12 godina skoro sedam miliona posetilaca prošlo kroz Bir fest, što je velika stvar za Beograd.

- Svaki od njih ostavi između 60 i 90 evra. Kada saberete te cifre to je oko desetak miliona evra, što kroz PDV, što kroz budžet, što za hotele, restorane, kojih će Grad Beograd zaraditi samo od ove manifestacije - rekao je on.

On je rekao da je u prvih šest meseci Beograd imao 14 odsto više gostiju, a 22 posto više noćenja.

- To znači da gosti u Beogradu ostaju sve duže, i zato im treba stalno nuditi neke nove sadržaje - dodao je Mali.

Gradski menadžer Goran Vesić je rekao da je utvrđeno radno vreme ovog festivala kako bi se zaštitili građani koji žive u blizini od buke.

On je precizirao da će u sredu koncert trajati do jedan sat, u četvrtak do ponoći, u petak i subotu do dva sata posle ponoći i nedelju do ponoći.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Važno je da se čula istina! Maja Gojković: Podrška predsedniku Vučiću, koji se argumentovano i hrabro borio za interese Srbije u SB UN!
Politika

Važno je da se čula istina! Maja Gojković: Podrška predsedniku Vučiću, koji se argumentovano i hrabro borio za interese Srbije u SB UN!

Dajem punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji se argumentovano i hrabro borio za interese Srbije u Savetu bezbednosti UN, najvišem forumu svetske politike. Naša zemlja je u prethodnom periodu suočena sa izuzetno teškim pitanjima samo zbog posvećenosti slobodoljubivoj i samostalnoj politici i zbog apsolutne odlučnosti da odbrani interese svoje države i naroda, koji je izložen najvećim izazovima decenijama unazad.

23.04.2024

09:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set