• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.08.2015

11:52

BGD NA VODI Gradnja počinje krajem septembra!

Beograd

BGD NA VODI Gradnja počinje krajem septembra!

Podeli vest

Krajem septembra počeće izgradnja prvog objekta u okviru projekta "Beograd na vodi", najavio je glavni gradski urbanista Milutin Folić

- Reč je o dve kule, a nadzemna kvadratura projekta, čiji je najveći deo uradila domaća firma "Mašinoprojekt", je 68.000 kvadrata - izjavio je Folić gostujući na TV Pink, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Ilustracija projekta "Beograd na vodi", koji ljudi shvataju doslovno, nastala je kao deo master plana koji je bio početna ideja tog projekta, ali svi objekti koji se nalaze na njoj podložni su izmenama, pojasnio je Folić.

Prema njegovim rečima, maketa projekta u okviru kojeg uskoro počinje da se gradi, predstavljena je u Kanu ove godine.

- Reč je o dve kule koje se stepenasto podižu i otvaraju vizuru iz grada prema reci, što je jedan izuzetno lep projekat - objasnio je Folić.

Još se ne znaju izvođači radova jer je tender u toku, a nakon toga će se znati i koliko će radovi trajati i kolika će biti njihova cena, rekao je Folić naglasivši da cena mora biti takva da radovi budu tržišno isplativi.

Naglasivši da je Grad Beograd očistio teren i omogućio investitoru da uđe u parcelu, Folić je rekao da je pre nedelju dana porušen i poslednji objekat u prvoj A fazi projekta "Beograd na vodi".

- Ceo projekat koji treba da se radi narednih nekoliko decenija podeljen je na nekoliko faza. Prva faza je ono što nije uslovljeno izmeštanjem pruge, a u okviru nje je odvojena prva A faza, gde ima četiri objekta - objasnio je Folić.

Jedan od njih objekat koji kreće da se gradi krajem septembra, drugi je hotel sa servisiranim apartmanima, zatim su tu Kula Beograd i tržni centar - rekao je Folić dodavši da se već rade i idejna rešenja za prvu B fazu.

Prema njegovim navodima, od projekta "Beograd na vodi" velike koristi imaće domaća građevinska industrija.

- Postoji neka tehnologija koja je nedostupna našoj građevinskoj industriji i sasvim je logično da se uključi i neka strana kompanija, ali će prednost uvek imati domaće firme. I ta strana firma će uvesti samo svoje znanje, a uposliće domaće inženjere, kupovaće mašine u Srbiji, plaćaće porez u Srbiji i praktično će se ponašati kao domaća - istakao je Folić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set