• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.08.2015

12:21

VESIĆ: Ulaganje u škole je ulaganje u budućnost!

Beograd

VESIĆ: Ulaganje u škole je ulaganje u budućnost!

Podeli vest

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas Osnovnu školu "14. oktobar" u Bariču, u kojoj se privode kraju radovi na izgradnji kišne kanalizacije

Radovi će, kako je rekao Vesić, biti gotovi do 31. avgusta, iako je njihov početak kasnio, pa će đaci na vreme, od 1. septrembra krenuti u školu.

Pored kišne kanalizacije, obnovljena je i klimatizacija, a okrečene su fiskulturna sala i svlačionice.

- Jedan od najvećih problema bilo je direktno izlivanje kanalizacije u Baričku reku i to je sada rešeno. Kišna kanalizacija će ići direktno u reku, dok će se fekalna prerađivati i to je standard koji želimo da postavimo - rekao je Vesić.

Vesić je istakao da je grad ove godine kao nikada do sad ulagao u školske objekte.

- Ako hoćemo da napredujemo kao društvo jedna od najvažnijih reformi treba da bude reforma obrazovanja, a ako hoćemo reformu obrazovanja moramo da ulažemo u škole - podvukao je Vesić.
Vesić je naveo i da je obaveza grada da sva deca na teritoriji Beograda imaju iste uslove obrazovanja, podsećajući da u pojedinim školama u prigradskim opštinama nema toaleta, grejanja, kanalizacije...

- Ulaganje u škole je i ulaganje u budućnost dece i svaki taj dinar će se višestruko vratiti - poručio je Vesić.

Školu je sa Vesićem obišao i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković, koji je rekao da će školska godina u tom gradu početi na vreme, 1. seprembra.

Prema njegovim rečima, jedina škola koja još uvek nije završena, jer je bila potpuno uništena u prošlogodišnjim poplavama, je obrenovačka Gimnazija, ali će se u njoj nastava odvijati na spratu, a učenici, iako traju radovi, će biti potpuno bezbedni.

Čučković se zahvalio gradu Beogradu i Vladi Srbije što su bili uz Obrenovac tokom obnove škola i obdaništa, što je bilo važno da bi se stanovništvo što pre vratilo u grad.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set