• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Beoinfo

29.08.2015

09:35

VESIĆ: Počinje realizacija novih gradskih projekata!

Beograd

VESIĆ: Počinje realizacija novih gradskih projekata!

Podeli vest

Gradski menadžer Goran Vesić najavio je da Direkcija za gradjevinsko zemljište i izgradnju Beograda počinje izgradnju nedostajuće infrastrukture na četiri nove lokacije, a ukupna vrednost tih projekata je 172,2 miliona dinara

- Radovi na sva četiri gradilišta bi trebalo da budu završeni do kraja godine, rekao je Vesić precizirajući da se počinje sa gradnjom kolektora na Dobanovačkom putu u Zemunu, parkinga kod Instituta za majku i dete u Novom Beogradu, kao i dve nove saobraćajnice na Zvezdari.

Prema Vesićevim rečima, u naselju Altina na Dobanovačkom putu biće izgrađen fekalni kolektor dužine 886 metara, koji će prvenstveno rešiti pitanje kanalizacije za OŠ "Sava Šumanović" i vrtić "Milica" koji se nalaze u neposrednoj blizini.

- Na kolektor će moći da se priključe i stanovnici samog Dobanovačkog puta, dok se za još nekoliko ulica koje gravitiraju Dobanovačkom putu pripremaju projekti za izgradnju sekundarne kanalizacije - kazao je Vesić napominjući da će osim kolektora biće izgrađena i kanalizaciona crpna stanica koja će premupavati otpadne vode ka postojećoj gradskoj mreži.

Vesić je naglasio da će se potrebe za parkiranjem vozila kod Instituta za majku i dete rešiti izgradnjom 104 parking mesta.

- Postojeće parkiralište u Ulici Radoja Dakića biće preuređeno i uz njega će se izgraditi obostrani trotoar od tri metra. Planirana je zamena vodovodnih instalacija i postavljanje novih elektro i telefonskih kablova, a postojeća stabla i novi drvored biće zaštićeni odgovarajućim zelenim pojasom. Vrednost radova je 47,8 miliona dinara - precizirao je gradski menadžer.

U Mirijevu, paralelno sa Ulicom Jovanke Radaković, gradiće se nova ulica koja predstavlja središnju saobraćajnicu u Bloku "B". Ulica se gradi za potrebe novosagrađenih objekata i biće opremljena novom komunalnom infrastrukturom. Direkcija je u međuvremen u završila izgradnju kanalizacije u Ulici 12.oktobra u Borči, čija vrednost je 22,2 miliona dinara.

- Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda nastavlja da realizuje infrastrukturne projekte neophodne za razvoj grada. Direkcija ove radove finansira od obračunatog i naplaćenog doprinosa za gradsko gradjevinsko zemljište koje plaćaju investitori - rekao je Vesić.

On je dodao da je za prvih pet meseci primene novog Zakona o planiranju i izgradnji grad Beograd izdao 382 građevinske dozvole i obračunao 2,64 milijardi dinara od čega smo već naplatili 1,7 milijardu dinara.

- Taj novac se koristi za izgradnju infrastrukure i rešavanje decenijskih problema koji tište građane i zato je veoma važno da imamo što više investicija - kazao je Vesić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragomir

pre 8 godina

Горане Весићу,ти си дозволио да лоби босанских срба у сред Београда подигне споменик НАЈВЕЋОЈ СРПСКОЈ ШТЕТОЧИНИ по имену гаврило принцип.Убивши кукавички брачни пар оставио је три детета да буду сирочићи.Онда започе рат у коме је Србија била ојађена да горе не може бити!450 хиљада погинулих српских војника!650 хиљада обешени или пострељаних цивила!МИЛИОН и 250 хиљада осакаћених и рањених!ПРЕЛАЗАК ПРЕКО АЛБАНИЈЕ!То је последица кукавичког атентата и народ Србије дозволио да му се подигне споменик у сред Београда.Веће бруке и срамоте нема!

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set