• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

04.09.2015

13:28

ISELJAVA SE VRTIĆ NA NOVOM BEOGRADU! U izgradnji korišćen fenol?!

Beograd

ISELJAVA SE VRTIĆ NA NOVOM BEOGRADU! U izgradnji korišćen fenol?!

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da je naložio Sekretarijatu za obrazovanje da se izmeste deca iz vrtića "Dragan Laković" na Novom Beogradu, u čijoj izgradnji je, kako se sumnja, korišćen fenol!

- Uopšte ne želim da razmišljam da li je to tačno ili nije, niti da čekam rezultate nekih analiza jer deca su u pitanju i time se ne treba igrati - rekao je Mali novinarima u Beogradu.

Prema njegovim rečima, tokom vikenda biće pronađeno rešenje gde će deca biti smeštena.

Mali je kazao da su organizovani pregledi dece na VMA i da u narednih nekoliko dana očekuje rezultate ispitivanja Insituta za javno zdravlje i Instituta Vinča.

On je dodao da će biti ispitano i da li postoji eventualna odgovornost projektanta, izvođača radova.

Nekoliko roditelja dece koja idu u vrtić "Dragan Laković" u bloku 61 odvelo je decu na analize koje su pokazale da je u mokraći nekoliko mališana pronađeno povišeno prisustvo fenola. Nakon toga, vrtić je pozvao Institut u Vinči, čiji su zaposleni uzeli uzorak zida objekta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
srdjan marković

pre 8 godina

Bravo! A gde ste bili kad su otrovne zgrade u bloku 72 bile dom dece i trudnica? Gde ste bili kad se zataškavalo da postoji problem? da li su to bila neka druga deca? Mnogi od njih koji su boravili u smrdljivim zgradama došla su u ovo obdanište!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set