• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.09.2015

16:08

SVI ODAHNULI Nema fenola u konstrukciji vrtića na Novom Beogradu!

Beograd

SVI ODAHNULI Nema fenola u konstrukciji vrtića na Novom Beogradu!

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da su analize pokazale da u vrtiću "Dragan Laković" na Novom Beogradu nema štetnog fenola u betonskoj konstrukciji i najavio da će u naredne tri do četiri nedelje biti analizirano eventualno prisustvo fenola u nameštaju

- Ne radi se o takozvanim smrdljivim zgradama i ovde nije ista situacija (kao što je bio slučaj u naselju Dr Ivan Ribar) - rekao je Mali na vanrednoj konferenciji za novinare u Skupštini grada koju je sazvao odmah po dobijanju rezultata analiza Instituta "Vinča" i Gradskog zavoda za javno zdravje.

Gradonačelnik je rekao da će Grad Beograd pokrenuti inicijativu da se donesu odgovarajuće uredbe i drugi propisi koji regulišu kvalitet građevinskog materijala koji se koriste i najavio da će se tražiti i atest za svaki materijal koji bude korišćen u objektima koje grad podiže i finansira.

On je kazao da će uputiti dopis o tome Ministarstvu trgovine i drugim nadležnim ministarstvima.

Mali je kazao da deca neće ići u vrtić sve dok se ne utvrdi da li možda postoji fenol u laminatu, nameštaju, lepkovima i drugim predmetima.

Prema rečima gradonačlenika, Institut za majku i dete je nadležan za testiranje i proveru dece na prisustvo fenola, ali se još uvek niko nije testirao.

Mali je pozvao roditelje koji sumnjaju da deca u krvi imaju povišen nivo fenola da to provere u instutitu i da postoji nadležan doktor za to.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragomir

pre 8 godina

И шта сада?ДА ВИДИМО КО ЈЕ ,,ПУСТИО БУВУ,, ДА ЈЕ ВРТИЋ ИЗГРАЂЕН ОД ,,ОТРОВНОГ,, МАТЕРИЈАЛА?Тачно се зна чија је то идеја!И сада тог мамлаза градоначелник штити тражећи и даља испитивања?Да се чека још три недеље?ДАЈТЕ ВИ НОВИНАРИ ИМЕ ОСОБЕ КОЈА ЈЕ СВОЈОМ ГЛУПАВОМ ИДЕЈОМ ДОПРИНЕЛА ДА СЕ ВРТИЋ ЗАТВОРИ?

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set