• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.09.2015

10:41

VESIĆ: Punom parom do 300 parking mesta!

Beograd

VESIĆ: Punom parom do 300 parking mesta!

Podeli vest

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da se punom parom gradi 300 parking mesta na Novom Beogradu i da radovi koštaju 46 miliona dinara

Vesić je u Bulevaru Zorana Ðinđića, gde se u toku radovi, izjavio za Jutarnji program TV Pink da će toliko novih parking mesta biti urađeno u delu od Ulice Vladimira Popovića do sledeće ulice pre Arene.

- Nova parking mesta grade se na osnovu peticije građana i peticije koju je pokrenuo opštinski odbor SNS Novi Beograd - istakao je Vesić i dodao da će na taj način biti udvostručen broj parking mesta u tom kraju grada.

Gradski menadžer je precizirao da će sa strane ostati zelenilo, da će biti urađeni i drvoredi, a da je izvođač radova "Beograd put".

Govoreći o problemu sa parkiranjem, Vesić je naglasio da to nisu jedini radovi na Novom Beogradu i najavio radove u Ulici Radoja Dakića, kod Instituta za majku i dete, gde je predviđeno 107 parking mesta.

- Samo na Novom Beogradu imaćemo više od 400 parking mesta, što delimično rešava problem parkiranja na Novom Beogradu - najavio je Vesić.

Gradski menadžer je najavio sledeće godine radove na novoj garaži na Studentskom trgu sa oko 750 parking mesta i nadogradnju garaže na Obilićevom vencu sa oko 300 parking mesta.

- To znači da ćemo samo u centru grada imati više od 1.000 novih parking mesta, a nedostaje nam oko 5.000 - precizirao je Vesić i dodao da se ubrzano radi na rešavanju problema parkiranja.

Direktor "Parking servisa" Andrija Čupković je predložio novo rešenje i od sledeće godine građani koji parkiraju vozilo neće više morati da plate sat vremena parkinga, bez obzira na to da li je vozilo ostalo 10 minuta ili pola sata, već će moći da pošalje onog trenutka kada izlazi sa parking mesta poruku "stop", najavio je Vesić.

- To znači da će mu se sa telefonskog računa skinuti onoliko koliko je parkirao, a ne naravno sat vremena - objasnio je Vesić i dodao da se na taj način izlazi u susret građanima i brže oslobađaju parking mesta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set