• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.09.2015

11:56

MALI: Vučić je protiv gej parade, al' mi nije branio da dođem!

Beograd

MALI: Vučić je protiv gej parade, al' mi nije branio da dođem!

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas pred početak Parede ponosa da je došao da podrži ovaj događaj, jer smatra da je važno da se lepa slika Beograda pošalje u svet

- Sliku Beograda kao otvorenog grada, gde građani ne prihvataju nikakvu diskriminaciju, ni po verskoj, ni po rasnoj, ni seksualnoj osnovi - rekao je gradonačelnik.

Mali je kazao da ove godine sve komunalne službe rade kao jedna i pomažu Ministarstvu unutrašnjih poslova da sve prođe bez problema.

On je podsetivši da je tako bilo i prošle godine, izrazio nadu da će i ove, kao i narednih godina, bez problema proći skup.

- Ono što bih voleo da vidim naredne godine je više predstavnika Vlade Republike Srbije. Nadam se da će tako i biti. Znam koliko je predsednik Vlade protivan i koliko se protivi ovakvim događajima, ali takođe nije imao nikakav problem da dođem ovde i da se osećam sigurno, kao i svi ostali okupljeni - objasnio je Mali.

On je izrazio uverenje da je ovo velika stvar za Srbiju i pokazatelj da idemo napred da smo drugačija i normalna zemlja.

Gradonačlnik je izrazio uverenje da će iz godine u godinu biti sve manje problema, ljudi se polako navikavaju na ovo što je možda nekome strano.

- Mislim da je ovo prava slika Beograda. Slika koju želim da vidim i zbog koje sam danas lično ovde -rekao je Mali.

On je ukazao da će izolovanih incidenata biti uvek, ali "mislim da je važno da mi kao društvo budemo ponosni da živimo u demokratskoj zemlji i da poštujemo različitosti i ljudska prava".

To je poruka koju treba da prenesemo sa današnje manifestracije.

U Beogradu je u 11. sati počela Parada trans osoba, a u podne treba da bude održana Parada poniosa 2015.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Stanko

pre 8 godina

Sliku Beograda kao otvorenog grada... Mislim da je ovo prava slika Beograda. Meni je mnogo draza slika bez zandarmerije, policijske konjice, borbenih vozila i helikoptera.

Dragomir

pre 8 godina

Да би се педери зезали и тражили ,,'леба преко погаче,, Београд је био ЗАБРАЊЕНИ ГРАД за стотине хиљада становника и туриста?Ја сам да се врши директ ТВ пренос али да буду унакарађени са голотињом као што се то ,,парадира,, по свету?Немо' да буду уштогљени ки да иду на са'рану?Ја сам то први пут видео у Лондону ди сам био као тоуриста седамдесет и неке а у прошлом веку! .ГЕЏА ВИДЕО СТРАНСКУ ПАРАДУ ПЕДЕРА!Још,бре,имам трауму од онога ша сам видео,спазио и угледао!

Vuksan

pre 8 godina

Dobar ti je izgovor Mali! Više bih te cenio da si kao gej(peder) stao u odbranu svog prava na javno okupljanje.

NAvojo

pre 8 godina

Eee, Gradonacelnice, pa I Vucic znade da ja svak vlasnik svoje GUZICE

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set