• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.10.2015

20:08

PATRIJARH NA SAJMU: Knjiga najbolji čovekov prijatelj!

Beograd

PATRIJARH NA SAJMU: Knjiga najbolji čovekov prijatelj!

Podeli vest

Na Sajmu knjiga danas su predstavljene knjige "Njegova svetost patrijarh srpski gospodin Irinej - godina četvrta" i "Manastiri Srpske pravoslavne crkve - vodič" i tom prilikom je rečeno da one služe kao podsetnik na ono što jesmo i znamo kuda idemo, znajući odakle smo potekli

Patrijarh srpski Irinej poručio je da je knjiga najbolji čovekov prijatelj te da ljubitelji knjige predstavljaju ljubitelje mudrosti jer svaka knjiga sadži mudrost.

- Ma koliko čovek da ima prijatelja, knjiga je njegov najveći prijatelj. Ko druguje sa knjigom druguje sa životom, smislom života, jer u njima se otkriva mnogo što šta, a možda je posebno važno što se otkriva smisao našeg života - rekao je patrijarh.

NAUČITE DETE DA ZAVOLI KNJIGE U šetnji sa slovima!

On je ocenio da su "manastiri i krivo gudalo sačuvali srpski narod", ukazujući da krivo gudalo nije samo melodija, već i narodna pesma koja je opevala našu istoriju.

- Narodne pesme naše nisu ništa drugo neko praktično srpsko jevanđelje - rekao je patrijarh.

On je ocenio da je vodič kroz srpske manastire dragocena knjiga o manastirima sa kojima je ukrašena naša otadžbina, sa kojima je naš narod živeo i nalazio ono što trenutno nije imao, a to je utehu u životu i nadu.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
lepo zbori patrijah

pre 8 godina

Nasa istorija se nalazii u tim desetercima i to je nase blago

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set