• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

06.11.2015

11:51

BALŠA: Otkud pare za koncert Robija Vilijamsa?

Beograd

BALŠA: Otkud pare za koncert Robija Vilijamsa?

Podeli vest

Demokratska stranka upitala je danas vlasti Beograda po kom osnovu je za koncert Robija Vilijamsa isplaćeno 35 miliona dinara iz budžetske rezerve firmi Skaj komjunikejšns i zašto baš za taj koncert

- Pitamo gradonačelnika da li mu je makar malo neprijatno ššto jednim potezom potpisuje isplatu 35 miliona za jedan komercijalni koncert u situaciji kada se kultura hirurškim putem odvaja od našših života - rekao je predsednik beogradskog odbora DS Balša Božović, saopštila je ta stranka.

On je podsetio da je upravo gradonačelnik Siniša Mali zbog navodne štednje doneo odluku da Oktobarski salon bude organizovan na dve godine, jer je koštao 15 miliona dinara.

Božović je naveo i da mnoge ustanove kulture nemaju para ni za najosnovniju opremu, a neke "ni za sijalice", da se kasni sa uplatama doprinosa za samostalne umetnike kojima se šalju sudski izvršitelji da naplate dugove.

- Opšštinama se prenosi nadležžnost i trošškovi centara za kulturu, a svi zajedno košštaju manje nego jedan koncert Robija Vilijamsa. Budžžet za kulturu iznosi 2,6 odsto ukupnog budžžeta ššto je najnižži iznos u istoriji glavnog grada - rekao je Božović.

On je ocenio da Malom i Srpskoj naprednoj stranci odgovara kulturno posrnuće Beograda.

- Da li je ovakvo ponaššanje samo dokaz da para ima onda kad gradonačelnik odluči, a sekretar za kulturu prihvati da je od svih kulturnih manifestacija, programa, ustanova, najvažžnije izdaššno nagraditi jednu privatnu firmu koja organizuje koncerte? Da li je moguće da bi se tada utvrdilo da je Robi Vilijams bio samo povod da se „odužže“ neki dugovi upravo toj firmi? To je već posao za nadležžne organe - rekao je predsednik beogradskog odbora DS.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set