• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.11.2015

13:22

MALI: Mladi čine Beograd uspešnim!

Beograd

MALI: Mladi čine Beograd uspešnim!

Podeli vest

Promene i napredak uvek su nosili mladi ljudi i zato čvrstvo verujem da je glavni razlog uspeha Beograda činjenica da je mladim ljudima pružena prilika da rade u njegovoj administraciji, poručio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali na otvaranju Samita 100 mladih lidera Jugoistočne Evrope

Mali je, otvarajući skup, istakao da je do pre samo godinu dana budžetski deficit srpske prestonice bio 20 odsto, nasleđen od prethodnih vlasti, ali da je tim mladih profesionalaca to uspeo da promeni i prepolovi zahvaljujući svojoj posvećenosti i vrednom radu.

- Čvrsto verujem da je glavni razlog našeg uspeha zapravo činjenica da sam pružio priliku mladim ljudima, koji sada čine većinu u gradskoj administraciji - rekao je Mali i dodao da su mladi glavni fokus rada gradske uprave.

Prema njegovim rečima, Beograd ima mnogo kvalifikovanih i odličnih mladih ljudi, zbog čega je cilj gradske uprave da im kroz brojne projekte i programe omogući da ostvare svoje snove.

- Ove godine otvorili smo IT park koji okuplja startap firme i mlade IT profesionalce i njihove velike ideje. Sledeće godine primenićemo programe finansijske podrške najboljim kompanijama i njihovim projektima. Kako god da pogledate Beograd je grad prilika koji podržava inovacije i koji promene čini mogućim - podvukao je Mali.

Podsećajući da su putnici s različitih strana sveta više od osam milenijuma srdačno dočekivani u Beogradu, gradu na raskršću istoka i zapada, Mali je dodao da samo može da nastavi tu značajnu tradiciju, predstavljajući Beograd u 21. veku.

Prema njegovim rečima, Beograd je najživlji grad u regionu koji svima nudi brojne mogućnosti, bez obzira na njihovu nacionalnost, veroispovest ili rasu.

- Ovo je grad koji se razvija i obnavlja i u ovom trenutku, kroz neke od najvećih projekata u regionu i uprkos brojnim posledicama s kojima se suočio, od veoma žestokih koje su pratile ekonomsku krizu 2008. do poplava 2014 - rekao je Mali.

Gradonačelnik je, kao primer, naveo projekat Beograd na vodi, vredan 3,5 milijardi evra, koji se nalazi u srcu Beograda, na reci Sava.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set