• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic.rs/informer.rs

24.12.2015

12:58

BEBI BUM U 2015.! U Beogradu rođeno 20.000 beba, što je rekord u poslenjih 30 godina!

Beograd

BEBI BUM U 2015.! U Beogradu rođeno 20.000 beba, što je rekord u poslenjih 30 godina!

Podeli vest

Rode su se definitivno vratile u Beograd, a dokaz za to je prvi pravi bebi bum posle 30 godina, u kojoj su Beograđanke na svet donele preko 20.000 beba

Prema trenutnim procenama direktora prestoničkih porodilišta, ova godina obogatila je glavni grad Srbije i napunila domove više nego ijedna druga u poslednjih 30 godina.

Najviše bebica bilo je u GAK “Narodni front”, a u tom popularnom porodilištu kažu da će mama koja rodi sedam hiljaditu bebu dobiti simboličnu nagradu.

- Sada smo na 6.900 beba, a očekujemo da do Nove godine bude minimum 7.000 porođaja. Žena koja postane mama “sa brojem 7.000” dobiće simboličnu nagradu, i taj porođaj biće obeležen uz malu svečanost. Od 2000. godine ne pamtim da je bilo ovoliko porođaja, osim jedne godine kada se GAK „Višegradska“ renovirao, pa su se žene umesto tamo, porodile kod nas. Ne isključujem mogućnost da bude i veći broj, jer ima više od 100 trudnica koje bi trebalo da se porode do 1. januara - kaže dr Radomir Aničić, ginekolog i akušer u toj ustanovi.

BEBI BUM NA ESTRADI! Porodila se žena frontmena Lexington benda! Čestitamo!

SRBIJI FALE BEBE! 400 hiljada parova ima problem sa začećem!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
goga

pre 8 godina

jadna im majka neznaju gde su se rodile ...mi jos i nekako zivimo a one kako ce zivezi nisu ni svesni ...jedino ako ih bog podari da odu iz ove zemlje\n

Mozda

pre 8 godina

Ovo je vise za sociolosku i psiholosku analizu. Naime, ako je tacno da vise od 50% ljudi veruje Vucicu i da veruje u njegova obecanja o boljem zivotu onda su se, na temelju tog verovanja, mladi parovi lakse odlucivali da radjaju decu nadajuci se boljoj buducnosti bar za svoju decu. Daj boze da se njihova verovanja ostvare.

Mikac

pre 8 godina

Ako se novinar smatra profesionalcem onda treba i profesionalno da piše i da proveri podatke. Navodi se najviše ove godine a ne navode s epodaci iz prethodnih tridesetak godina. Takodje kada se preračuna ,pod uslovom da ovaj tekstopisan zna da računa , po ovoj stopi Beograd se smanjuje za 30 %. A kada se uzme u obzir i unutrašnjost i odlazak mladih iz Srbije podatak na nivou Srbije je katastrofalan. Ali izgleda da to ne odgovara akuelnoj vlasti.

Srbija

pre 8 godina

Ovo je lepa vest,ali nije Beograd Srbija,dajte statistiku za ostale gradove pogotovo dole za jug Srbije da vidite sta je tuga,50% tih majki koje su se porodile u Beogradu su dosle iz unutrasnjosti u Beograd.

Saša

pre 8 godina

ANDJELI, mali!!! Cmok! Cmok! Cmok!  Cestitam!!! svim roditeljima... Od, srca...\n

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set