• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.12.2015

11:43

NEMA VIŠE ŠVERCOVANJA Video nadzor u autobusima GSP

Beograd

NEMA VIŠE ŠVERCOVANJA Video nadzor u autobusima GSP

Podeli vest

Postavljanje video - nadzora u vozilima "GSP-Beograd" počelo je ove nedelje, a gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže da su kamere postavljene u već 100 vozila

- Ovo nam je bio jedan od prioriteta kad smo krenuli u reformu ovog preduzeća, kao i celokupnog sistema javnog prevoza. Osim što kupujemo nova vozila, odlučili smo da postojeća opremimo na ovaj način kako bismo time doprineli bezbednosti vozača i putnika, ali i bezbednosti u saobraćaju uopšte, s obzirom na to da će jedna od kamera snimati saobraćaj ispred vozila. Takođe, s obzirom na to da je od početka ove godine bilo 52 napada na kontrolore, nadam se da će ovo doprineti i njihovoj bezbednosti - kaže gradonačelnik Beograda.

Svako vozilo će biti opremljeno sa tri kamere, od kojih će, osim snimanja prostora ispred vozila, druge dve kamere snimati vozača i prostor ulaska u kabinu, kao i celokupni putnički prostor.

- Osim što postavljamo kamere u postojeća vozila, privatni prevoznici sa kojima potpisujemo ugovor u ponedeljak, a koji će voziti od 1. januara, će takođe morati da imaju ugrađen video nadzor, za šta smo im dali rok od šest meseci – rekao je Siniša Mali.

Kamerama će biti opremljeno ukupno 848 vozila: 271 solo i 290 zglobnih autobusa, jednog solo tramvaja i 163 zglobna, kao i 101 solo trolejbusa i 22


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ne razume

pre 8 godina

Ne razumem kakve veze kamere imaju sa svercovanjem,jel ce od sada ko ne plati prevoz da mu dolaze na kucnu adresu sa izvrsiteljima.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set