• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.01.2016

13:28

SINIŠA MALI DARIVAO PRVE BEBE Po 300.000 dinara majkama malih Elene i Vuka

Beograd

SINIŠA MALI DARIVAO PRVE BEBE Po 300.000 dinara majkama malih Elene i Vuka

Podeli vest

Gradonačlenik Beograda Siniša Mali uručio je po 300.000 dinara prvorođenim bebama u Beogradu - devojčici Eleni i dečaku Vuku

 

On je Eleninoj majci Nataši Radojević i majci dečaka Vuka Milini Petrov uručio vaučere od po 300.000 dinara i bebi pakete.

Elena je prvo dete u porodici, rođena je sekund posle ponoći, dugačka je 50 centimetara i teška 2,95 kilograma, dok je dečak Vuk rođen minut posle ponoći, dugačak je 53 centimetra i težak 3,7 kilograma i drugo je dete u porodici. 

- Svake Nove godine imam verovatno najlepšu dužnost, a to je da posetim prvorođenu bebu u našem gradu - rekao je Mali, dodavši da je ove godine donekle izmenjena dosadašnja tradicija, te se vaučer od 300.000 dinara, koji je dosad uručivan provorođenoj bebi, ove godine uručuje i prvorođenom dečaku i prvorođenoj devojčici.  

Samo u ovom porodilištu tokom noći se rodilo 18 beba, nadam se da ćemo imati mali bejbi bum koji smo imali prošle godine, kada je u Beogradu rođeno 20.500 beba

Siniša Mali, gradonačelnik Beograda

- Ovo je naš način da promovišemo i podstaknemo natalitet u Beogradu. Samo u ovom porodilištu tokom noći se rodilo 18 beba, a ako se po jutru dan poznaje, nadam se da ćemo imati mali bejbi bum koji smo imali prošle godine, kada je u Beogradu rođeno 20.500 beba - istakao je on. 

Mali je ocenio da je to pravi i najlepši način da se otpočne nova godina u našem gradu i poručio da će nastaviti sa odgovornom politikom prema roditeljima i deci koja je započeta 2015. godine. 

Rekao je i da će naknade za nezaposlene porodilje biti 35.000 dinara, što je više nego 2014. godine kada su iznosile 20.000 dinara. 

- Nastavljamo i sa dodelom bebi paketa svakom roditelju, koji sadrži 23 proizvoda neophodnih za prvih nekoliko dana nakon porođaja - dodao je Mali. 

On je obećao dalju podršku i servisu "Halo beba" i bejbi servisu koji podrazumeva bejbi sitere koje roditelji mogu da koriste, na šta je, kako je primetio, naviklo hiljade Beograđana te se od tih servisa neće odustati. 

NOVOGODIŠNJA BEBA: U prvoj sekundi 2016. rodila se devojčica!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set