• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

13.01.2016

11:53

VESIĆ: Podneto 237.600 zahteva za ozakonjenje!

Beograd

VESIĆ: Podneto 237.600 zahteva za ozakonjenje!

Podeli vest

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da je u Beogradu podneto 237.600 zahteva za ozakonjenje objekata, od čega je najviše podneto u Zemunu, 42.233 zahteva

- Od početka godine izdato je 90 rešenja za ozakonjenje, kao i 310 naloga za plaćanje takse, nakon čega će i ti vlasnici vrlo brzo dobiti rešenja. Dnevno se šalje i oko 1.500 obaveštenja gradjanima koji su podneli zahteve da eventualno dopune dokumentaciju kako bi mogli da ozakone svoje objekte - istakao je Vesić, koji je sa ministarkom građevinarstva Zoranom Mihajlović obišao jednu porodicu u Rakovici koja je među prvima dobila rešenje o ozakonjenju nelegalno podignutog objekta.

On je dodao da je do sada od izdatih rešenja najviše bilo na opštini Zvezdara, i to 20, a najmanje na teritorijima Vračara i Starog grada – po tri.

- Pozivam građane da iskoriste ovu priliku i po povoljnim cenama legalizuju svoje objekte jer druge prilike neće biti - naglasio je Vesić.

Kako je rekao, Beograd je potpun spreman za proces ozakonjenja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vericakojic

pre 8 godina

Postovani, o kakvoj legalizaciji pricate kad ja objekat koji je gradjen 1963 god. ima gradjevinsku i upotrebnu dozvolu ,sve regularno ,ne mogu da uknjizim na sebe , jer evidentno slluzbe katastra nemaju adekvatan kadar da to sprovedu. Molim odgovor ! Hvala!

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set