• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

22.01.2016

09:06

VESIĆ U ZAGREBU: Gostovanje JDP u Hrvatskoj za bolju saradnju naroda i država!

Beograd

VESIĆ U ZAGREBU: Gostovanje JDP u Hrvatskoj za bolju saradnju naroda i država!

Podeli vest

Glumci Jugoslovenskog dramskog pozorišta (JDP) večeras gostuju u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, gde će odigrati Molijerovog "Uobraženog bolesnika", a zajedno s njima u glavnom gradu Hrvatske boraviće i gradski menadžer Beograda Goran Vesić, saopštio je Beoinfo

Tokom boravka u Zagrebu, Vesić će se sastati s direktorkom Hrvatskom narodnog kazališta Dubravkom Vrgoč, gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem i njegovim saradnicima, a susrešće se i s mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim Porfirijem.

Povodom gostovanja JDP-a u Zagrebu, Vesić je rekao da je veoma važno da Beograd i Zagreb imaju bogatu kulturnu razmenu, jer će to doprineti boljoj saradnji naroda i država.

- Želim da se posebno zahvalim direktorkama JDP-a i HNK-a Tamari Vučković i Dubravki Vrgoč koje su obnovile odnose dva pozorišta, pa je beogradska publika prošle godine imala priliku da vidi Krležinog 'Vučjaka' u izvođenju glumaca HNK-a, a danas će zagrebačka publika, posle trideset godina, na sceni HNK-a gledati Molijerovog 'Uobraženog bolesnika' u izvođenju beogradskog JDP-a - kazao je beogradski gradski menadžer.

eventplus.rs

Vesić je istakao da mu je posebno drago to što su sve karte za gostovanje JDP-a  u Zagrebu rasprodate i ocenio da kultura treba da prednjači u uspostavljanju odnosa i probijanju granica na prostoru jugoistočne Evrope.

On je dodao da beogradska pozorišta treba da gostuju ne samo u Zagrebu već i u Ljubljani, Podgorici, Sarajevu, Skoplju, Sofiji ili Bukureštu, kao da Beograd treba da bude mesto u kome će svoja umetnička dostignuća da pokazuju umetnici iz čitavog regiona. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set